colored pencils 2063 1280

Hur många Färgpennor behöver man för att Rita?

Kvalitetsmaterial kan vara dyra. Det är därför det är viktigt att bara köpa det du behöver när du behöver det. Detta kan vara knepigt för färgpennor som antingen kan köpas individuellt eller i stora set som innehåller hundratals av dem. Hur många färgpennor behöver du egentligen?

En uppsättning med 48 färgpennor erbjuder tillräckligt med färger för att göra nästan alla konstverk på ett överkomligt pris. Efter 48 blir färgpennset dyra och har fler pennor än vad som behövs inom varje färgnyans. Det är därför jag rekommenderar att konstnärer behöver en uppsättning med 48 färgpennor för sin konst.

Det låter som en konstnärs dröm att föreställa sig en stor pöl av färgpennor som du kan simma runt i. Det låter faktiskt lite spetsigt och smärtsamt…

Ju mer desto roligare låter som en bra kliché att använda när pratar om konstmaterial. Men förutom att få slut på lagringsutrymme och sakta slukas av ett hav av färger, finns det konstrelaterade anledningar till varför du inte vill köpa den största uppsättningen färgpennor du kan hitta.

Att börja med en uppsättning av 48 färgpennor är min allmänna rekommendation. Låt oss prata om varför.

De färgpennor du behöver kontra de färgpennor du vill ha

Det är lätt att blanda ihop mängden färgpennor vi vill ha med vad vi faktiskt behöver. Tänk praktiskt på ditt konstverk och mängden färger som krävs. Att begränsa din samling av färgpennor kan hjälpa till att minska överväldigande när du väljer de färger du ska använda för ditt arbete.

Jag har ett vackert set av 72 färgpennor. Även medan jag använder dem inser jag också att de är fler än jag behöver.

Vissa av färgerna i denna uppsättning ser väldigt lika ut. Nu är detta inte nödvändigtvis ett problem. Du kanske dreglar över alla dessa färger.

Men vi pratar om hur många färgpennor konstnärer faktiskt är i behov av i praktisk mening. Det är osannolikt att du kommer att behöva så många.

Om du vill ha 72 eller fler färgpennor, skaffa det! Att unna sig konstutrustning kan vara roligt då och då. I den här artikeln talar vi dock om en realistisk mängd färgpennor som en konstnär skulle behöva regelbundet.

Det finns en oändlig mängd nyanser av färg. Om du någonsin har försökt välja den perfekta färgen på ett digitalt färghjul där varje enskild färg är tillgänglig för dig, har du förmodligen insett hur överväldigande det kan vara att ha en oändlig mängd val.

Faktum är att för många alternativ kan överväldiga våra hjärnor och göra det svårare att faktiskt fatta ett beslut. Detta kallas valöverbelastning.

Även om du kanske tror att det kommer att ge dig mer frihet med din konst att ha 20 nyanser av blått, kan det göra tvärtom. Det kommer sannolikt att vara svårare att välja 1 blå penna av en samling av 20 andra blå pennor än det skulle vara att välja 1 av en samling av 5.

Om du begränsa ditt val av färgpennor så mycket som möjligt, du kommer att minska överväldigandet som du kan känna att välja dina färger när du gör ditt konstverk. Vem vill bli överväldigad när man gör konst? Inte jag.

Kostnaden för färgpennor

När du köper färgpennor, se till att titta på kostnaden per penna för alla pennset du planerar att köpa. Set med 48 färgpennor tenderar att erbjuda en bra balans mellan kostnad och antal medföljande pennor. Som sagt, titta på reor och kampanjer för att se hur du kan få det bästa erbjudandet.

Att köpa i bulk kan ofta vara den ekonomiska vägen att gå.

Det är viktigt att dela kostnaden för färgpensetet med antalet färgpennor du kommer att få för att se kostnaden per penna.

Att köpa ett set med 48 färgpennor ger dig ett bra utbud av pennor att arbeta med till ett anständigt pris. Du går inte heller miste om en bra deal genom att köpa i bulk.

Gör beräkningarna när du är redo att köpa och se hur siffrorna går ihop. Om det finns en bra kampanj på en större uppsättning färgpennor kan du bestämma dig för att vill ha det större setet givet det billigare priset.

Ta det beslutet baserat på nuvarande priser och din nuvarande budget.

Landa på antalet färgpennor som är rätt för dig

Att köpa en uppsättning färgpennor är inte ett evigt beslut. Du kanske bestämmer dig för att ett set med 48 pennor är bra att början, men du behöver mer eller mindre över tid. Om du behöver fler pennor, köp dem individuellt eller i små uppsättningar. Om det finns pennor du inte behöver, förvara dem så att de inte överbelastas dig.

Det är bra att ha en plats att börja. En uppsättning med 48 färgpennor är min allmänna rekommendation som ger konstnärer balansen mellan kostnader och alternativ de behöver.

Som sagt, din konst är unik. Och du också!

Om du har en uppsättning med 48 färgpennor kan du lägga till den eller dra från den efter behov.

Om du behöver fler pennor, köp fler. Din lokala konstbutik eller Amazon säljer små uppsättningar med pennor och till och med enskilda pennor. Lägg till en penna eller två baserat på dina behov.

Å andra sidan kanske det finns pennor i ditt set med 48 som du inte använder. Istället för att låta dem sitta där och överväldiga ditt beslutsfattande, dra ut dem ur din samling och lägg dem åt sidan.

I slutet av dagen, antalet färgpennor du behöver beror på dina behov som artist. Även om jag tror att 48 pennor är ett bra ställe att börja, låt det krympa eller växa baserat på din konst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg

  • Kultur på utländska casinon

  • Flytthjälpen som underlättar ditt liv

  • Hur inreder man ett trapphus?

  • Maximera Ditt Resultat på Högskoleprovet

  • Kommer Skrivare med Papper och Bläck?

  • Gör Ritning Varje dag dig till en Bättre Konstnär?