watercolor 4114529 1280

5 Akvarellmålningstekniker att Prova

I tusentals år har konstnärer uttryckt sig genom akvarell. Användningen av akvarell har utvecklats under århundradena, från första skisser till blommor och till och med framställning av kartor. Liksom många medier dök akvarell upp under renässansen och många konstnärer antog den som sin favoritform av målning.

Idag är dock akvarell en av de mest populära målningsmetoderna, med konstnärer som skapar visuellt fantastiska verk i många olika stilar. Från renässansskapelser från Albrecht Druer, till progressiva modernister som Georgia O’Keeffe och dagens verklighetstrogna akvarellmålare som Lucy Clayton, detta medium saknas varken på briljanta konstnärer eller fascinerande tekniker.

Att använda akvarellfärg är ett utmärkt sätt att förvandla ditt konstverk. Lär dig mer om hur du utforskar gränslöst skapande med akvarell för att skapa fantastiska akvarellmålningar med fantastiska effekter.

Oavsett om du är ny i akvarellvärlden eller en erfaren veteran är du förmodligen angelägen om att experimentera med olika stilar och akvarelltekniker. Här delar vi 5 akvarellmålningstekniker att prova, från vått i vått akvarell till akvarellskiktning, för att hjälpa konstnärer på alla nivåer i deras fantastiska akvarellmålningar.

1. Torr pensel

Tekniken att måla med torr pensel är lämplig för konstnärer på alla nivåer, förutsatt att du förstås är redo för att experimentera lite. Torrpenseltekniken är ganska okomplicerad – du arbetar med en liten mängd färg och vatten vilket skapar en unik look som kapslar in brutna kanter och skapar textur i en bit.

För att lyckas med torr penselmålning, arbeta med torrt papper och mycket lite färg och vatten laddat på din pensel. Denna teknik är särskilt effektiv när du skapar ”mjuka” föremål som vågor, moln, lövverk eller päls på djur. Detta är en av de mer abstrakta akvarellteknikerna men kan enkelt kombineras med traditionella våta metoder för att skapa olika texturer i din målning.

2. Rengöringssprit

För att ge dina tavlor en eterisk kvalitet med mycket textur, prova att inkludera tvättsprit. I likhet med olja och vatten, blandas inte tvättsprit och akvareller. När du utsätter dem för varandra skapar de en fascinerande effekt.

När du har laddat din pensel och applicerat dina akvareller på pappret kan du förvandla det hela med tvättsprit. Applicera alkoholen när din målning fortfarande är våt (de två medierna kommer inte att interagera när färgen är torr) med en bomullstuss, droppare eller till och med en sprayflaska. Se hur samspelet mellan akvarell och alkohol skapar fantastiska akvarellmålningar.

3. Våt i vått akvarell

Detta är en av de mest traditionella akvarellteknikerna men fortfarande väldigt populär. Den helt motsatta tekniken för att torka tvätt, vått i vått akvarell kräver ett ordentligt blött papper för att börja måla. Använd sedan en våt pensel och applicera akvarellen på papperet. Genom denna metod kommer du att uppnå en otroligt fjäderlik look.

Du kan lägga våtfärg i lager ovanpå en våttvätt för att blanda och sprida ut naturligt, vilket skapar djup och intryck av detaljer. Denna metod är särskilt populär för abstrakta föremål, såväl som blommor på grund av de ljusa, mjuka effekterna och organiska former och kurvor.

4. Akvarellskiktning

För konstnärer som letar efter sätt att utmana sig själva och förbättra sin konst är skiktning av vattenfärger ett bra ställe att börja. Akvarellskiktningstekniken låter dig lägga till textur och djup till dina akvarellmålningar genom att bygga med färglager.

När du har avslutat din första tvätt eller lager, låt din målning torka helt. Det är viktigt att det inte ens är lite blött innan du börjar lägga på dina lager. När det är torrt, ta in nästa färglager – men se till att du inte använder så mycket vatten den här gången, eftersom det kan få de två lagren att blöda, vilket i huvudsak begränsar effekten. Du kan välja att arbeta med samma färg, helt enkelt lägga till djup, eller arbeta i olika färger för mer variation.

5. Salt

Ett fantastiskt sätt att få ovanlig textur till dina akvareller är att använda salt. Detta kan tyckas vara bland de mer abstrakta akvarellteknikerna, men det är enkelt och effektivt. På samma sätt som rödsprit, reagerar elementen i salt med akvarellen för att ge en ovanlig effekt. Salt skapar fantastiska effekter och är perfekt för att skapa en illusion av stjärnor, snö eller bara lägga till ett intressant element till ditt arbete.

Börja med att måla som du brukar, använd vilken stil och teknik du föredrar. Sedan, medan din målning fortfarande är våt, strö salt på de områden där du vill lägga till texturen. Se när saltet samlar pigmenten och förvandlar din målning. När målningen är torr, ta bort resterande salt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg

  • Kultur på utländska casinon

  • Flytthjälpen som underlättar ditt liv

  • Hur inreder man ett trapphus?

  • Maximera Ditt Resultat på Högskoleprovet

  • Kommer Skrivare med Papper och Bläck?

  • Gör Ritning Varje dag dig till en Bättre Konstnär?