paint brush 2847613 1280

9 Fantastiska Akrylmålningstekniker

Letar du efter några nya idéer om akrylmålning? Det finns några fantastiska akrylmålningstekniker som du kanske vill prova för att ge dina skapelser en ny stil.

Teknikerna som används för akrylmålning är varierande och är specifikt kopplade till deras egenskaper, så det är bra att ha lite bakgrundskunskap om dessa akrylmålningstekniker innan du börjar. Så oavsett om du är en erfaren mästare eller letar efter några enkla akrylmålningstekniker för nybörjare, kommer vi att täcka de viktiga grunderna i denna enkla att följa guide som ger dig några utmärkta idéer om akrylmålning…

Otto Rohm är krediterad för att ha utvecklat akrylfärger i början av 1900-talet, efter att först ha uppfunnit akrylharts. Akrylfärg är syntetisk och kom först till mainstream på 1940-talet.

Akryl har egenskaper av både akvarell och oljefärg. Liksom akvarellfärg är det ett vattenlösligt medium. Men till skillnad från akvarell blir den vattenbeständig när den är torr.

Det slutliga resultatet av akrylfärg på duk kan skilja sig mycket, beroende på en mängd olika variabler; såsom hur utspädd färgen är med vatten, om den är blandad med andra medier (t.ex. akrylgeler, sand), de verktyg som konstnären använder och hur den appliceras på duken.

9 akrylmålningstekniker

Det fina med akrylfärg är att den, till skillnad från akvarell, inte kräver en specialduk. Akrylfärg kan användas på de flesta ytor och används ofta på papper och tyger samt canvas. Var inte rädd för att experimentera med olika ytor och akryltekniker.

Vi förstår att en tom duk kan vara skrämmande, så vi har satt ihop nio enkla akrylmålningstekniker för både nykomlingar och erfarna konstnärer. Vi hoppas att detta kommer att inspirera dig att skapa ditt nästa mästerverk…

1. Torr borste

Detta är ganska självförklarande – applicera helt enkelt färg på din duk med en torr pensel. Denna teknik är bra om du vill ha en högpigmenterad färg med grova, repig oraffinerade kanter. Många konstnärer väljer att använda denna akrylmålningsteknik för att ge ett mer naturligt utseende till landskap i element som gräs, träd och till och med moln. Denna effekt sticker ut bland drag med en våt borste, vilket drar till sig ögat.

2. Tvättning

Tvätt gör dina akrylfärger mer genomskinliga. Denna teknik efterliknar effekten av att måla med akvarell, men den härdar permanent. Tillsätt bara lite vatten till dina akrylfärger och experimentera med några effekter.

3. Stippling

För invecklade målarstilar kan stippling vara en populär teknik. Stippling är baserad på en teknik som ursprungligen användes för tryck i början av 1500-talet av Gulio Campagnola. Det är i huvudsak att skapa en bild, inte genom långa, jämna drag, utan snarare genom en samling små prickar och cirklar.

Applicera huvudet på din akrylborste på din yta med en repetitiv badande rörelse för att skapa denna effekt. Du kan använda stippling för att separera färg genom individuella drag av pigment. Att skapa former via stippling kan leda till flera tolkningar av ditt arbete med former som är otydliga. Stippling liknar pointillism, som tenderar att vara mer exakt.

4. Hällning

Denna fantastiska teknik är enkel att utföra och låter dig skapa några fantastiska abstrakt konstverk utan att använda en borste eller en svamp. Välj de färger du vill använda och blanda dem individuellt med ett hällmedium. Efter detta steg har du två alternativ:

Du kan hälla dina färger individuellt på duken.

Du kan hälla alla färger i en behållare, lägg sedan duken ovanpå, höger sida nedåt, vänd den så att höger sida av duken är uppåt och behållaren med färg är ovanpå, nedåt . Släpp långsamt behållaren och flytta färgen runt duken.

5. Stänkande

För konstnärer som hoppas kunna måla mer fritt kan stänkning vara ett bra sätt att experimentera med nya och mindre exakta akrylmålningstekniker.

Denna teknik handlar om färg, uttryck och att omfamna livets kaotiska natur. Tekniken uppnås genom att blöta din pensel i vatten, innan du doppa den i ett akrylpigment som du väljer innan du drar din blötlagda borste mot duken. Att stänka färg över duken på det här sättet är ett utmärkt sätt att skapa verkliga abstrakta verk av spontan konst, samt att grova upp mer exakta konstverk.

Jackson Pollock var en framstående figur i den abstrakta expressionistiska rörelsen och han var känd för att använda splattertekniken för att skapa skräddarsydda stycken.

6. Duttning

Om du försöker skapa en illusion av någon rörelse i din akrylmålning, särskilt för saker som buskar och träd, är duttning ett bra sätt att skapa denna effekt. Detta kan uppnås genom att använda en styv borst eller pappershandduk och applicera färg med lätt och snabbt tryck. Duttning är en ganska enkel teknik att behärska så även nybörjare till akrylfärger kommer att kunna skapa effektiv dabbning. Se Claude Monet till exempel.

7. Palett kniv

Denna teknik kan användas i både akryl- och oljemedier. Effekten är unik för de som skapas med penslar av alla slag, där färg laddas på en palettkniv och appliceras på duken med palettkniven. Detta kommer att skapa fantastisk struktur, dra färger genom varandra i taggiga och grova fläckar av färg. Bob Ross skapar magi genom att använda denna teknik.

8. Detaljering

För dem som skapar större målningar i behov av mindre delar av detaljer är detaljering en viktig struktur att bemästra. Detaljeringen åstadkoms genom att använda en fin borste, måttligt väta den så att den behåller en spetsig form. Penseln används sedan på liknande sätt som en penna. Du kan använda den här tekniken för att lägga till intrikata detaljer till dina målningar.

9.Undermålning

Undermålning är en mycket grundläggande akrylmålningsteknik som används för att skapa en grund för konstnären att lägga färg på. Det är mycket användbart för att bygga kontraster och tonvärden. Även om det är enkelt, kan undermålning ha en enorm inverkan på den övergripande känslan av en målning, oavsett om den har ett varmt eller kallt undermålningslager. Undermålning kan användas för att skapa tonal dominans inom målningen eller ljusa upp områden som annars skulle vara platta och ointressanta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg

  • Kultur på utländska casinon

  • Flytthjälpen som underlättar ditt liv

  • Hur inreder man ett trapphus?

  • Maximera Ditt Resultat på Högskoleprovet

  • Kommer Skrivare med Papper och Bläck?

  • Gör Ritning Varje dag dig till en Bättre Konstnär?