pens 4124620 1280

Hur man Återupplivar en Uttorkad Penselpenna

Du tar fram dina penselpennor , redo för en fantastisk session med bokstäver eller teckning, bara för att upptäcka att alla dina penselpennor är torkade. Varför? Penselpennor är fantastiska verktyg, men ibland kan de vara lite ömtåliga. Du låter dem vara ifred en stund och de krymper helt enkelt. Lyckligtvis finns det ett sätt att återuppliva uttorkade penselpennor.

För att återuppliva en uttorkad penselpenna, blötlägg tippa i vatten i några timmar. Ett annat alternativ är att lägga några droppar av en färguppfräscharprodukt i pennans behållare och låta lösningen sjunka in i pennans spets.

Att återuppliva en penselpenna är definitivt genomförbart, men det finns tillfällen när dina pennor är redo att slängas. Testa tipsen nedan för att återuppliva dina pennor först. Om de inte fungerar, läs vidare så pratar vi om livslängden för borstpennor och vad du kan förvänta dig av användningen av dem.

Återuppliva en penselpenna med vatten

Den första metoden för att återuppliva en penselpenna är att blötlägga spetsen i vatten i några timmar. Om du har två pennspetsar på varje penna, välj den större.

Var var noga med att hänga pennspetsen i vattnet. Låt den inte vila på botten av glaset.

Om du låter din penna vila i en konstig position, kan sluta med en klämd borstspets som, även om den är återupplivad och återfuktad, nu inte kan användas eftersom spetsen pekar åt något snett håll. Inte bra.

Detta betyder att du måste vara kreativ med tejp, gummiband, pärmklämmor eller vad du än kan hitta för att hänga upp dina pennor i glaset. En rolig idé som fungerar bra är att placera två kinapinnar ovanpå ditt glas och sätta pennan mellan dem. Du kan antingen tejpa pennan på ätpinnarna eller kors och tvärs ett gummiband runt pennan och ätpinnarna för att hålla allt på plats.

Det är också viktigt att du blötlägger pennans udde en i taget. Om du behöver blötlägga några tillsammans, se till att de är i samma färgfamilj.

Du kommer att märka att lite bläck kommer att läcka ut från din borstspets i vattnet. Du vill inte ha en svart borstspets och en gul borstspets som blandas.

Varför återupplivar vatten borstpennor?

Borstpennor är vattenbaserade, vilket betyder att vatten hjälper till att återuppliva dem. Alla pennor är dock inte vattenbaserade. Vissa pennor, som permanenta är alkoholbaserade. Det betyder att du måste ta ett annat tillvägagångssätt för att återuppliva dem. Istället för att använda vatten, med alkoholbaserade markörer, doppa spetsarna i ett litet glas tvättsprit.

Om du inte är intresserad av att fodra ditt kök med koppar med penselfyllda vattenglas, här är ett annat snabbt och enkelt sätt att återuppliva dina borstpennor.

Återuppliva en penselpenna med bläckuppfriskning

Ett annat bra sätt att återuppliva dina borstpennor är med bläckuppfriskning. Den här produkten gör precis vad namnet antyder … den fräschar upp bläcket. Den är designad för användning med vattenbaserade bläckkuddar och markörer, så prova den inte med dina alkoholbaserade pennor.

För att använda denna, spraya helt enkelt på pennspetsen.

Lite räcker långt när det kommer till färguppfräschare, så börja med 1 spray och lägg sedan till ytterligare sprayer därifrån, om det behövs.

När du har sprayat din penselpennspets, sätt tillbaka locket och låt det sitta i minst 5 minuter. Om du inte gör det kommer den inte att ha en chans att sätta sig och kan antingen lämna dig med ett penndrag på enbart färguppfräschare eller inte ha den maximala effekten du letar efter.

Hur man gör bläckuppfriskning

För att göra din egen blandning för att fräscha upp bläcket, tillsätt en tesked vegetabilisk glycerin till lite vatten. Jag skulle föreslå att du köper en liten sprayflaska också för att göra appliceringen enklare. Vegetabiliskt glycerin kommer i stora mängder – mycket mer än du behöver så den här flaskan kommer utan tvekan att hålla dig under hela din konstnärliga karriär.

Om du upptäcker att du ständigt återupplivar dina borstpennor, kan du antingen ha problem med hur du förvarar dem, eller så kan de inte repareras. Låt oss först prata om det korrekta sättet att förvara Tombows dubbla borstpennor.

Hur förvarar du dubbla penselpennor?

Förvara dina dubbla penselpennor horisontellt. Detta kommer att se till att bläcket förblir jämnt fördelat mellan de båda pennspetsarna. Om du förvarar dem vertikalt kommer tyngdkraften att tvinga bläcket att samlas i botten av pennan, vilket bara kommer att återfukta en av spetsarna, vilket gör att den andra spetsen blir mer känslig för uttorkning.

Om du använder en penselpenna som bara har en spets, förvara dem vertikalt med spetsen nedåt.

Ja, det betyder att du behöver olika förvaringslådor och hållare för dina olika typer av pennor. Det kan vara ett krångel, men det är mer krångligt när dina pennor torkar och dör ut

När du väl fått reda på dina konstlagringssystem kommer du att kunna underhålla dina konstförnödenheter utan att behöva ta reda på var du ska placera dem.

Nu när vi har pratat om att återuppliva dina penselpennor, låt oss prata om att vila dem. Kommer det en punkt där försök att väcka liv i dina pennor helt enkelt inte kommer att göra någon nytta? Även om du har gjort ett bra jobb med att underhålla dem hela tiden?

Hur länge håller penselpennor?

Dubbla penselpennor har tillräckligt med bläck för att hålla i 10 hela 8,5×11” sidor. Dubbla penselpennor är inte påfyllningsbara, så när du har använt upp 10 sidor med bläck måste du byta ut hela pennan.

Jag väljer Tombow dual penselpennor att undersöka eftersom de är en av de mest populära tillverkarna av borstpennor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg