watercolor 4117467 1280

Vilken Typ av Penna är bäst för Akvarellmålningar?

Att välja rätt typ av penna att använda för att skissa ut designen av en akvarellmålning kan kännas som en stor grej. Välj fel och du kan sluta med synliga pennlinjer som du aldrig hade tänkt dig.

Den bästa typen av penna att använda för akvarellmålning är en ritstift med hårt bly, vanligtvis mellan F och 4H. Om du väljer en penna som är för mjuk blir den svår att sudda ut innan du akvarellfärgar. Om du väljer en penna som är för hård kan den skada ditt papper eller vara svår att se.

Det finns ett antal saker att tänka på när du väljer en ritstift att använda för dina akvarellmålningar. Låt oss dyka in i dem.

Välj en penna med bly som inte är för mjuk eller för hård

Om du planerar att radera dina pennlinjer från din akvarellmålning, välj en penna som inte är för mjuk eller för hård. En medium penna inom intervallet F och 4H kommer att vara tillräckligt mjuk för att den ska synas och inte skada ditt papper, men kommer inte heller att vara så mjuk att den är svår att radera.

Personligen föredrar jag en 4H-penna för att skissa på mina akvarellmålningar. För mig är detta min medium penna som jag har lättast att arbeta med.

Det är viktigt att hitta sin favorit mellanpenna. Generellt föreslår jag att du söker inom intervallet F- och 4H-pennor.

Om du väljer en penna som är för mjuk blir det riktigt knepigt att få ljusa linjer som du enkelt kan radera senare.

Om du också använder ett grovt akvarellpapper istället för ett varmpressat akvarellpapper, kan du upptäcka att grafiten i en mjuk penna fastnar för lätt i skrymslen och vrår av ditt papper.

Å andra sidan kan en hård penna också orsaka problem. För det första kan lätta linjer ritade med en hård penna vara svåra att se. Vad är poängen med att skissa innan man målar om man inte kan se det?

Så, du trycker hårdare med din penna. Nu syns linjerna, men ditt mjuka akvarellpapper lider nu. Beroende på vilket akvarellpapper du använder kan det vara för mjukt för att tåla en hård, hård penna.

Se till att du inte lämnar indrag i pappret när du skissar eftersom din penna är för hård.

Det är därför jag gillar att hålla mig inom F- och 4H-intervallet. Personligen föredrar jag den hårdare delen av det spektrumet och brukar gå med en 4H-penna. Det är lätt för mig att rita lätt med den samtidigt som jag ser mina linjer och utan att skada mitt papper.

Okej, så även om vi har bestämt vårt val av penna, finns det fortfarande några andra faktorer som vi kommer att vilja ta hänsyn till när vi ritar en akvarellmålning.

Använd en ljuslåda för att överföra din skiss till ditt akvarellpapper

Om du planerar att radera dina pennlinjer från din akvarellmålning, ha så få pennlinjer som möjligt. En ljuslåda är utmärkt för att överföra en skiss till ditt akvarellpapper när det är färdigbehandlat och innehåller bara det minsta antal linjer som behövs för att slutföra din akvarellmålning.

Att skissa kan vara en rörig, rolig, kreativ och iterativ process. Som det ska vara! En bra skiss innehåller många misstag, idéer och försök.

Detta är bra för den kreativa konstprocessen, men det är inte bra för att skissera en akvarellmålning utan att lämna märken.

Det är här en ljuslåda kommer in.

När jag målar en akvarell tar jag tag i en bit skisspapper och ritar så gott jag kan. Jag får ut alla mina idéer och landar på en färdig skiss som jag vill använda.

Sedan drar jag ut min ljuslåda och överför försiktigt det absoluta minimum av min skiss till mitt akvarellpapper.

Jag har min originalskiss bredvid mig som referens medan jag arbetar, så jag behöver inte oroa mig för att överföra hela minuten detaljer på mitt akvarellpapper. Jag överför helt enkelt de väsentliga formerna och föremålen jag behöver till akvarellpapper för att färdigställa min målning.

Under den här tiden är jag noga med att skissa väldigt lätt på mitt akvarellpapper och radera så lite som möjligt.

Denna process begränsar verkligen mängden skada jag gör på mitt akvarellpapper och mängden blyertsmärken jag behöver brottas med.

Det finns många billiga ljuslådor som kommer att få jobbet gjort. Om du redan har en iPad kan du även använda din iPad som en ljuslåda.

Skissera din akvarellmålning med bläck

Om du har att göra med envisa pennmärken, eller vill inte oroa dig för dina pennmärken, omfamna stilen att kombinera akvarell och bläck. Det finns några vackra akvarellmålningar som hyllar konturerna genom att göra dem till en viktig del av verket.

Att skissera en akvarellmålning i bläck kan ge vackra resultat. Om du har en skiss som ger dig problem eftersom pennlinjerna är envisa och svåra att radera, överväg att arbeta med dem istället för att bekämpa dem.

Om du redan har en mycket god förståelse för de färger och nyanser du planerar att använda, kan akvarellpennor vara ett bra alternativ för att beskriva ditt arbete med pennor som i princip kommer att försvinna när de integreras i de andra färgerna du använder.

Akvarellpennor är riktigt snygga eftersom de börjar som pennor, men när du börjar måla förvandlas de till akvareller. Du har inga pennmärken att oroa sig för eftersom dina ”pennstreck” kommer att förvandlas till akvarellfärg.

Som sagt, detta kan vara en riskabel teknik. Du måste vara mycket säker på de färger och nyanser du planerar att använda för din färdiga akvarellmålning eftersom du i huvudsak skissar och målar samtidigt.

Om du slutar med en kraftig akvarellpennstreck på en plats som ska vara ljus, kan det vara svårt att rätta till.

Öva med dina akvarellpennor så att du förstår dem väl. När du väl gör det kan de vara ett utmärkt alternativ för akvarellmålning utan att lämna märken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg

  • Färga Vardagen: Utforska Kreativitet med Hemstädning och Familjetid

  • Vad gör en arkitekt?

  • 5 Viktiga Tips för att Skydda din konst från Solljus

  • Hur man Håller en Konsekvent Konststil: 5 Praktiska Tips

  • 6 Enkla Sätt att bli Bättre på att Rita

  • Hur du Skyddar dina Blyertsteckningar från Kladd