ink 3163576 1280

Allt du Behöver Veta om att Måla med Bläck

Bläck har ett antal egenskaper som gör det till ett utmärkt medium att arbeta med. Bläckets intensiva färger och smidighet gör det mycket likt akvarell, men används för olika applikationer. Bläck är mångsidigt och bör vara en stapelvara i varje konstnärs utrustningsarsenal.

Om du vill ge mediet en chans, här är allt du behöver veta om att måla med bläck. Oavsett om du är nybörjare eller expert som vill förbättra din teknik så har vi tips för alla.

En introduktion till bläck

Bläckstaven har sitt ursprung i Fjärran Östern, för över 2000 år sedan. Ett bläckstift är i form av fast bläck, som sedan späds ut med vatten. Det finns olika typer av bläck, både i tjocka och tunna former.

Tjockt bläck är mycket mörkt i tonen, medan tunt bläck är mer genomskinligt. Bläck kan användas i en rad olika applikationer och kan användas av konstnärer med varierande stil. Bläck är bra för både ömtåligt linjearbete, men fungerar också bra för tvättar av subtila färger som bakgrund.

Välja rätt bläck

När du väljer rätt bläck för dig är det viktigt att tänka på hur du ska applicera det (t.ex. med pensel, penna, etc.). Det finns olika bläck att välja mellan, varav de flesta varierar i färgintensitet och pigment. Om du vill skapa ett djärvt, levande konstverk, skulle färgämnesbaserade bläck med största sannolikhet fungera bäst för dig. Men om du letar efter bläck för att skapa en lätt tvätt, skulle pigmentbaserat bläck vara bättre.

Måla med bläck

Att måla med bläck kan vara en knepig teknik att komma igång med, så ta en titt på våra bästa tips som hjälper dig att få kläm på det

Ha rätt verktyg redo. Se till att du har mycket vatten i närheten för att blöta ditt papper och späda ut dina färger. Se också till att ha en rulle med hushållspapper till hands, som kommer väl till pass när du torkar bort överflödigt vatten. Detta kommer också att vara bra för att torka din borste mellan tvätten av din borste.

Doppa inte direkt i flaskan. När du börjar med bläck, är det alltid en bra idé att förblanda dina färger på samma sätt som du skulle göra med färg. När det kommer till bläck är mindre mer, så börja med en liten mängd och bygg upp.

 

Var inte rädd för att experimentera. Prova en variant av olika penslar och applikationer för att hitta det som fungerar bäst för dig. Nybörjare har ofta nytta av en mjuk pensel, så prova dessa om du är ny på att måla med bläck.

Kom ihåg att späda ut. Bläck kan vara mycket starkt i färgen, så se till att späda bläcket när du applicerar dem på din bas. Du kan alltid lägga till mer färg senare, men du kan inte ta bort det.

Prova olika papper. Experimentera med en rad olika papper för att upptäcka vad som fungerar bäst för din stil . Akvarellpapper fungerar utmärkt för bläckmålning, och om du känner dig lite äventyrlig kan du kanske prova traditionellt kinesiskt rispapper.

 

Kom ihåg att övning ger färdighet! Som med alla former av konst är praktiken absolut nyckeln. Öva med olika bläck, olika konststilar, papper och penslar för att upptäcka din perfekta kombination.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg

  • Färga Vardagen: Utforska Kreativitet med Hemstädning och Familjetid

  • Vad gör en arkitekt?

  • 5 Viktiga Tips för att Skydda din konst från Solljus

  • Hur man Håller en Konsekvent Konststil: 5 Praktiska Tips

  • 6 Enkla Sätt att bli Bättre på att Rita

  • Hur du Skyddar dina Blyertsteckningar från Kladd