painting 1380016 1280

Hur man Håller en Konsekvent Konststil: 5 Praktiska Tips

Som artister och konstnärer går vi alla genom perioder där vi tvivlar på vår kompetens och undrar var vi passar inom konstvärlden. En stor del av detta har att göra med att kämpa för att hitta våra egna, unika konststilar som resonerar med vad vi vill släppa ut i världen.

Som en konstnär som känner den här kampen personligen kommer jag att dela med mig av några tips och tricks som jag har upptäckt under loppet av att hitta och behålla min egen konst stil. Förhoppningsvis kommer du under processen att lära dig hur du håller en konsekvent konststil också.

1. Hitta mönster i din portfölj

När jag känner mig utspridd och vilse med min konststil hjälper det att återvända till det jag har gjort tidigare och leta efter mönster.

Om du är som jag kan du krypa ihop dig när du titta igenom din gamla konst, men gör ditt bästa för att vända det till ett leende. Du skulle inte vara där du är idag utan den där äldre konsten.

Ta en stund att uppskatta hur långt du har kommit och att lägga märke till mönster som kan hjälpa dig att se att du faktiskt har haft en konsekvent konststil hela tiden.

Här är några frågor jag ställer mig själv när jag gör den här processen:

  • Finns det något ämne jag ständigt återvände till igen och igen?
  • En teknik som jag tenderat att gynna i min konst genom åren?
  • Gjorde jag leka med olika medier, eller finns det något medium jag föredrog?
  • Är det något jag var bra på, konsekvent, gång på gång?

När jag ser tillbaka på min portfölj, till och med mina tidigaste dagar som barn, ser jag en konsekvent benägenhet att rita realistiska blyertsporträtt. Helst har jag alltid velat att funktionerna ska vara anatomiskt korrekta med rätt skuggning.

Realism är den stil jag alltid har föredragit, att dra så nära ett fotografiskt sätt som möjligt. Ändå utelämnar min egen unika stil alla bakgrunder. Helt enkelt skärpa in på ämnet som stjärnan i verket.

Vilka mönster märker du i din egen konst? Har du haft en konsekvent stil hela tiden utan att inse det?

2. Var inte rädd för att skapa samma sak

Vi vill alla ha konsekventa konststilar samtidigt som vi skapar unik och out-of-the-box konst varje gång. Trycket att skapa något nytt och annorlunda när du sätter dig vid ditt konstbord är skadligt.

Det är också orealistiskt.

Ta en titt på portföljerna för några av dina favoritkonstnärer. Du kommer att inse att mycket av deras arbete är liknande. Ja, varje konstverk är unik, men det finns sannolikt många likheter mellan dem.

Och det är precis det som är meningen! När du väl utvecklat en konsekvent stil är det okej att din konst håller sig inom den konsekventa stilen för att skapa en sammanhållen samling av arbeten.

För att finslipa en konsekvent stil, ge dig själv tillåtelse att skapa samma typ av konst som du har gjort tidigare.

Oroa dig inte – bara för att du ger dig själv tillåtelse att skapa samma typ av konst om och om igen betyder inte att du kommer att sluta med identiska, copycat-versioner av din konst.Vad det betyder är att du kommer att lära dig mycket om din stil. Du kommer också att lära dig mycket om vad du är naturligt bra på och att rita också, vilket vi kommer att prata om härnäst.

3. Förstå vad du är naturligt bra på

Det som kommer enkelt och naturligt för dig är ett gott tecken på din konsekventa konststil. Nu kanske du tänker att ingenting om konst är lätt eller naturligt.

Sant. All konst är svår.

Som sagt, det råder ingen tvekan om att det finns områden inom konst som kommer lättare och naturligare för dig än andra. För mig kommer realistiskt mycket lättare och naturligare för mig än abstrakt konst.

Det finns tillfällen då jag kämpar för att kalla mig själv en konstnär eftersom jag inte är skicklig inom flera konstområden. Visst, jag vill ha en konsekvent stil, men jag vill också ha färdigheter i alla saker!

Det tänkesättet är orealistiskt och river också ner ditt självförtroende.

Om du kämpar för att upprätthålla en konsekvent konststil, fråga dig själv om du sprider dig för tunn och misslyckas med att uppskatta det som kommer lättare och naturligt för dig som en konstnär.

Gå tillbaka till dina rötter och medfödda färdigheter. Det kan bara vara där din konsekventa konststil har gömt sig hela tiden.

4. Förstå vad du naturligt dras till

När det gäller att hitta din konsekventa konststil är det inte bara viktigt att tänka på vad du är naturligt bra på, utan också vad du naturligt dras till också.

Vilka typer och stilar av konst gillar du egentligen?

Trots de tillfällen då vi kämpar för att bemästra en ny teknik, har ett fall av brist på kreativitet, eller bara inte kan komma på hur man hittar vårt konstflöde, ska konst vara roligt.

Om du arbetar med en konststil som du hatar kommer du inte att kunna behålla den över tid. Du kommer också att ha mindre roligt att skapa din konst, vilket låter som ett tråkigt.

Du kan sluta med att sluta med konst helt och hållet, vilket skulle vara ett enormt tråkigt.

När du letar efter din konsekventa konststil, se till att det är något du verkligen gillar.

5. Låt din stil förändras över tid

När vi väl har landat på en konsekvent konststil är det en stor seger. Det kan kännas som att vi hittade den där gömda skatten vi letade efter hela tiden.

Oavsett vad din resa är, följ och skapa din egen konststil och bär med den i din ryggsäck i takt med att du utvecklas. När du växer och utvecklas som konstnär och person, låt din konststil växa och utvecklas också.

Det som är bra med att vara i färd med att söka efter din konststil är att du går igenom mycket själssökande och experimenterande som kan fördelaktigt för dig som konstnär.

När du landar på en konsekvent konststil, låt inte det vara en ursäkt för att stoppa den där själssökande och experimenterande. Fortsätt att prova nya tekniker, hitta nya sätt att skapa konst och förnya med dina skapelser.

Med tiden kanske du upptäcker att din stil, som du trodde var cementerad i den kreativa historiens trottoar, faktiskt har förändrats och växt på vackra sätt.

I slutet av dagen, lita på dina konstnärliga instinkter, sök efter mönster inom din konstnärliga process och ha mycket roligt. Det kan sluta med att du inser att din naturliga, konsekventa, konstnärliga stil fanns där hela tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg

  • Färga Vardagen: Utforska Kreativitet med Hemstädning och Familjetid

  • Vad gör en arkitekt?

  • 5 Viktiga Tips för att Skydda din konst från Solljus

  • 6 Enkla Sätt att bli Bättre på att Rita

  • Hur du Skyddar dina Blyertsteckningar från Kladd

  • Går Akvarellfärg ut? Blir Akvarellfärg Gammal?