art 1868727 1280

Hur du Skyddar dina Blyertsteckningar från Kladd

Det finns inget värre än att jobba hårt på en blyertsteckning, bara för att se att den blivit fläckig och kladdig i din skissbok eller hängande på väggen. Lyckligtvis finns det några enkla sätt att skydda dina blyertsteckningar från kladd.

För att skydda dina blyertsteckningar från att kladda, spraya dem med ett fixeringsmedel. Detta kommer att skapa en barriär mellan grafiten och allt som kan komma i kontakt med den. Om dina teckningar finns i en skissbok kan du även lägga vaxpapper, ramar eller sidskydd mellan sidorna.

Alla artister blir frustrerade på grund av kladd någon gång.

Tack och lov finns det några enkla sätt att skydda dina blyertsteckningar från kladd som är billigaoch lätta att implementera

Låt oss sätta igång och sluta kladda.

Använd ett fixativ för att skydda dina ritningar

Fixativ gör precis det – de hjälper till att ”fixa” din grafit på ditt papper. Fixeringsmedel används med många typer av konst för att hjälpa till att bevara den och skydda den från UV-strålar, gulning, blekning och ja … kladd.

När du är klar med en blyertsteckning, oavsett om det är en enkel ritning i din skissbok eller ett stort mästerverk, är ett fixativ en viktig spray för att hålla din penna från att smetas.

Viktig notering: ANVÄND INTE hårspray som fixeringsmedel för din konst.

Hårspray ÄR ett fixeringsmedel, men det kallas för hårspray av en anledning. Det är tänkt att fixa ditt hår, inte din konst. Vissa hårsprayer delar ingredienser med konstfixativ, men de är inte samma sak. För att se till att dina teckningar håller så länge som möjligt, skaffa ett konstspecifikt fixativ. Om du inte bara hårspray skulle jag säga att det är bättre att inte använda ett fixativ alls än att använda hårspray.

När du väljer ett fixativ, fokusera på kvalitet. Du kommer att bli mer upprörd med ett fixativ av låg kvalitet som förstör din konst än att spendera några extra kronor för en högkvalitativ produkt. Krylon är ett bra märke som specifikt gör fixativ för blyertsteckningar. Det är faktiskt ganska billigt också. Läs recensioner, prata med personalen på din lokala konstbutik, fråga dina konstnärliga vänner vad de använder.

Gör din forskning och experimentera sedan med den du väljer. Börja med en testsida så att du kan reda ut alla sätt med att tillämpa den. Du vill inte att det första du någonsin har sprayat med fixativ ska vara ett stort mästerverk.

När du sprayar, se till att du har en lätt beröring. Fortsätt att röra dig och dröja inte vid någon del av verket. Du kommer att vilja göra några lätta lager spray så att du inte frestas att lägga på ett tjockt lager spray vid första omgången.

Det kan vara uppenbart, men använd inte ditt fixativ inomhus. Om du gör det kommer du att ha en lustluktande eftermiddag. Du vill också att dina teckningar ska lufta lite och torka efter att du har sprayat dem, så gå ut och njut av solskenet medan du sprejar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg

  • Färga Vardagen: Utforska Kreativitet med Hemstädning och Familjetid

  • Vad gör en arkitekt?

  • 5 Viktiga Tips för att Skydda din konst från Solljus

  • Hur man Håller en Konsekvent Konststil: 5 Praktiska Tips

  • 6 Enkla Sätt att bli Bättre på att Rita

  • Går Akvarellfärg ut? Blir Akvarellfärg Gammal?