geometry 5167943 1280

6 Enkla Sätt att bli Bättre på att Rita

Att lära sig rita kan kännas som en lång och långsam process. Men det behöver det inte vara. Med koncentration och ansträngning finns det sätt att förbättra dina ritfärdigheter, snabbt. Många gånger handlar det bara om att öva sina ritfärdigheter på rätt sätt istället för på fel sätt.

För att vara tydlig, det finns ingen säker genväg det kommer att göra dig till en professionell artist på en timme. Alla dessa strategier kommer att ta lite tid. Men om du gör dem på rätt sätt är de några av de snabbaste sätten att förbättra dina teckningsfärdigheter på ett sätt som håller dig på lång sikt och faktiskt gör dig till en bättre konstnär.

1. Välj en sak att lära dig

När vi bestämmer oss för att vi vill bli bättre på att rita blir vi inte särskilt specifika. ”Jag vill bli bättre på att rita!” Visst men vad betyder det egentligen?

Teckning och ritning är ett STORT ämne.

Vill du bli bättre på serieteckning? Stilleben? Porträtt? Serier? Manga?

När vi försöker förbättra våra ritfärdigheter blir många av oss riktigt förvirrade av allting vi kan rita och alla de olika stilar som finns.

Vi kan bli riktigt utspridda. Vi ritar en tecknad film ena dagen och ett porträtt nästa. Vi provar en ny stil varje dag och undrar varför vi inte blir bättre.

Om du tittar på dina favoritartister kommer du att märka att de har särskilda stilar som de arbetar inom. En serietecknare kanske också ritar porträtt, men deras grund är tecknade serier. Det är sällan man ser en konstnär som är lika bra i alla typer av teckningar och som inkluderar dem alla i sina portföljer.

När du börjar, är det okej att testa och experimentera. Du kanske inte vet om du vill fokusera på tecknade serier eller porträtt, så du provar lite av båda. Men du måste gå tillväga på rätt sätt.

Varje ritstil kräver olika färdigheter och tekniker.

Om du ritar tecknade filmer ena dagen och porträtt nästa, sprider du ut dig. Dina framsteg mot att bemästra någon av dem kommer att gå mycket långsammare än om du fokuserade på en i taget.

Tänk på att rita som om du skulle tycka om naturvetenskap. Du skulle inte förvänta dig att bli bra på biologi bara för att du redan läst fysik. Visst, det finns vissa likheter mellan de två, men du skulle behöva ta en specifik fysikklass för att behärska fysik.

Detsamma gäller för att rita.

Om du gick en tecknad serie skulle det vara väldigt annorlunda än porträttkurs. Även om de båda skulle fokusera på liknande ämnen som ansiktsform och figurteckning, skulle de närma sig dem på väldigt olika sätt. Skuggning, färger, realism och övergripande tekniker skulle vara natt och dag mellan de två klasserna.

Så välj en sak som du vill lära dig att rita. Du kommer att förbättra dina färdigheter MYCKET snabbare om du nischerar ner till ett ämne och fokuserar.

Om du verkligen vill se snabb förbättring med dina ritkunskaper skulle jag nischa ner till ett specifikt objekt som du vill lära dig att rita. Så välj en nisch och välj sedan ett objekt som du ska ta itu med inom den nischen. Till exempel kan jag välja en tecknad elefant.

När du väl bemästrat den tecknade elefanten kan du gå vidare till en ny seriefigur.

2. Lär dig de rätta teknikerna

Om du lär dig fel tekniker kommer du att spendera mycket tid med att springa runt i dina suddspån undrar vad som gick fel. Att förstå de rätta teknikerna är en ENORM nyckel för att förbättra dina ritfärdigheter på lång sikt.

Ta extra tid att lära dig rittekniker på rätt sätt.

Det kan verka kontraintuitivt men du kommer att spara tid i det långa loppet om du lär dig de rätta ritteknikerna från början. Tyvärr finns det inte många genvägar i ritvärlden. Vissa skulle vilja att du tycker det, men det är inte sant. I varje nisch av ritning finns det grundläggande färdigheter som du BEHÖVER att lära dig och känna till.

Om du bestämmer dig för att ta genvägar kan du sluta med dåliga vanor. Vanor är VERKLIGEN svåra att ändra när de väl är etablerade. Om du lär dig fel sätt att ta itu med dina ritprojekt, kommer det att bli svårare för dig att lära dig på rätt sätt (du kommer så småningom att behöva lära dig på rätt sätt). Offra inte din långsiktiga tillväxt som artist bara för att få en snabb vinst just nu. Ta dig tid att lära dig rätt tekniker.

Förutom att undvika dåliga vanor kommer att lära dig de rätta ritteknikerna från början hjälpa dig att lära dig snabbare i det långa loppet. Till exempel, om jag tar mig tid att faktiskt lära mig elefanternas anatomi, kan det vara lättare för mig att lära mig att rita en giraff senare. Jag kommer redan att förstå den grundläggande anatomin.

Om jag hade tagit en genväg och försökt lära mig hur man ritar en elefant så snabbt som möjligt, hade jag kanske inte tagit bort de anatomiska nyckelprinciperna som jag behövde känna till rita djur i allmänhet.

Lär dig de rätta ritteknikerna. Det kan ta dig några extra timmar i början, men det kommer verkligen att påskynda dina ritframsteg i det långa loppet.

Så, hur lär du dig rätt ritning tekniker? Jag är glad att du frågade!

3. Ta en kurs

Det snabbaste sättet att bli bättre på att rita är att ta en kurs om de färdigheter du vill lära sig. Ta en kurs i tecknade serire, en figurteckningskurs, en seriekurs. Vad som än passar dig. Gå och ta en lektion om det.

Nu pratar vi inte om flera månaders högskoleutbildningar. Visst, de är fantastiska om du orkar med tiden. Men om vi pratar om det snabbaste sättet att bli bättre på att rita, så uppmuntrar jag dig att ta en ritkurs som är högst några timmar.

Naturligtvis kommer några timmar inte att ge dig varenda kunskap du behöver för att bli den bästa artisten i världen. Vad det kommer att ge dig är en stark grund i en mycket specifik kompetensuppsättning.

Något som är riktigt roligt och användbart att göra är att ta fram din portfölj och göra om ett konstverk från ett antal år sedan . Analysera det och fundera över vad du kunde ha gjort bättre. När du gör om konstverket, fokusera på de färdigheter som du saknade den första gången. Vad kan du lära dig för att göra det bättre?

Det håller faktiskt på att förvandlas till en snygg trend där konstnärer visar upp sin konst från 10 år sedan i jämförelse med nu. Även om du inte medvetet gör om samma konstverk i ett försök att förbättra dina ritfärdigheter, ta fram ett konstverk från 10 år sedan och jämför det med nu. Du kanske blir förvånad över att se hur mycket du har förbättrats. Det kan vara lätt att få tunnelseende och tro att vi inte kommer någonstans förrän vi har bevis på var vi började.

4. Studera

Om du är som jag har du förundrats över människor som kan sitta ner med ett papper och penna och rita en vacker bild på nolltid. De har inte ens ett referensfoto!

Att kunna rita snabbt från fantasin är något som många av oss strävar efter. Problemet är att vi ofta inte tar oss tid att faktiskt engagera våra ritfärdigheter i våra minnen. Vi tar lektioner eller så ritar vi från referensbilder och vi går tanklöst igenom rörelserna. Visst, vi slutar med en fantastisk teckning, men vi vet inte hur vi ska återskapa den igen utan vägledning från samma klass eller referensfoto.

Om du vill bli bättre på att rita, bar inte tanklös. När du ritar, tänk på vad du gör och gör en poäng i att säkra dessa koncept i ditt minne. Detta tar faktiskt inte längre tid. Det är bara ett tankesätt.

Om du kan fokusera på att komma ihåg ritfärdigheterna du lär dig behöver du inte lära dig om dem i framtiden. Du kommer också att ha lättare att rita från minnet och bygga upp ett mentalt lager av ritfärdigheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg

  • Färga Vardagen: Utforska Kreativitet med Hemstädning och Familjetid

  • Vad gör en arkitekt?

  • 5 Viktiga Tips för att Skydda din konst från Solljus

  • Hur man Håller en Konsekvent Konststil: 5 Praktiska Tips

  • Hur du Skyddar dina Blyertsteckningar från Kladd

  • Går Akvarellfärg ut? Blir Akvarellfärg Gammal?