draw 2303845 1280 1

Att Lära sig att Rita Genom att Kopiera. Är det Dåligt?

Du sätter dig ner med din skissbok och du är vilse. Kanske vill du rita en elefant men är osäker på var du ska börja. Kanske har du beundrat en ny artist och vill efterlikna deras tekniker. Vad gör du? Kan du kopiera deras verk? Kommer kopiering att hjälpa dig att förbättra dina ritfärdigheter?

Du kan lära dig att rita genom att kopiera eftersom det kan hjälpa dig att förbättra dina ritfärdigheter. När du kopierar har du chansen att experimentera med nya tekniker, tänka kritiskt på de val konstnären gjort och öva på dina grundläggande teckningsfärdigheter utan att behöva skapa ett nytt och nytt konstverk.

Att uppmuntra konstnärer att kopiera andras verk är inte en populär åsikt. Självklart ska kopierade verk inte säljas eller visas som ens eget. Som sagt, kopiering kan vara en värdefull del av ritinlärningsprocessen. Låt oss dyka in i varför du bör omfamna kopiering när du sätter dig ner för att öva på dina ritfärdigheter.

Etikett för att kopiera konst

Plagiat är dåligt. Du bör aldrig någonsin kopiera någons verk och kalla det ditt eget. Tyvärr har tekniken idag gjort plagiat lättare än någonsin. Med ett enkelt klick kan någon spara en bild av din konst som du lagt upp på Instagram och sälja den på en mugg eller lägga upp den på sin egen Instagram med sin egen signatur. Denna typ av kopiering är aldrig lämplig.

Problemet är att plagiat har blivit så stort fråga om att vi alla är rädda för att bli anklagade för det, även om vi inte har gjort något fel. Ja, plagiat är dåligt, men det betyder inte att du inte kan använda kopiering som ett läromedel för att utveckla dina egna färdigheter.

Om du kopierar en teckning och aldrig har för avsikt att sälja den, visa den eller kalla den din egen, sluta oroa dig. Kom ihåg att kopiering är hur de flesta av oss lärde oss att rita som barn.

Det var ett roligt sätt att förstå hur former fungerade och hur vi kunde sätta ihop dem för att skapa karaktärer, byggnader och fantastiska scener.

Kopiering kan vara ett bra sätt att lära sig de 5 grundläggande färdigheterna att rita och verkligen cementera in dem i ditt muskelminne.

Gå vidare från din övertygelse om att kopiering är dåligt. Om du enbart används för att lära dig rita och förbättra dina färdigheter, är du bra. Faktum är att du bör anamma kopiering som en värdefull teknik att lägga till din pedagogiska konstnärs verktygslåda. Här är varför.

Kopiering hjälper dig att se från konstnärens perspektiv

När du sätter dig ner med målet att kopiera ett konstverk penna linje för pennlinje, du måste lära känna det mycket väl. Du måste titta på varenda slag och fråga när, varför och hur det gjordes. Om du inte kan lista ut nyanserna i det du tittar på kommer du inte att lyckas kopiera det.

Ta en titt på den här ritningen av ett paraply. För att kopiera det måste vi ställa några frågor till oss själva:

  • vilken vinkel ligger paraplyet i?
  • hur fungerar förkortningen så att framsidan av paraplyet ser närmare oss och baksidan ser längre bort? Hur ritar du paraplyets cirkel för att uppnå det?
  • hur ser vinklarna ut av paraplyets inre ekrar skiljer sig från de yttre ekrarna?
  • varför finns det mer skuggning på framsidan av paraplyet än på baksidan? Vad säger det oss om belysningen?
  • När du kopierar ett konstverk måste du tänka igenom alla steg som konstnären tog för att uppnå de former, skuggor och vinklar de uppnådde. Hur fick de den skuggan helt rätt och vad behöver du göra för att den ska se ut på samma sätt?

Denna djupdykning i den konstnärliga processen kan lära dig mycket om nya tekniker och sätt att förstå konst. Genom att kopiera ger du dig själv i princip en konstlektion.

Kopiering är också ett bra sätt att känna sig mer kopplad till dina favoritartister och få en djupare förståelse för deras arbete. Det är en intim process att ta ett konstverk och bryta ner det till dess nakna benkomponenter av penndrag och skuggningsgradienter. Använd den här tiden som ett sätt att uppskatta konsten och fira artisterna du älskar.

Kopiering visar dig färdigheter du behöver arbeta med

Låt oss säga att du kopierar bilden av paraplyet och att du helt enkelt inte kan komma på hur du ska forma cirkeln så att den ser ut som ett paraply och inte en missformad pannkaka . När du kämpar och kämpar inser du att du inte har lagt ner mycket tid på att arbeta med dina färdigheter med att rita i perspektiv.

Du tar en paus från ditt paraply och fräscha upp din perspektivteckning innan du dyker in igen.

När vi lämnas åt oss själva skapar vi ofta konst som är i vår komfortzon. Fan, det är roligare att skapa konst som vi är bra på! När du kopierar något tvingas du utöka dina färdigheter och göra vad som helst för att replikera teknikerna som visas i det konstverket.

Hela syftet med kopiering är att lära sig. Att lära sig det man behöver lära sig är en nyckelaspekt av det. När du arbetar med ditt projekt, ta dig tid att analysera de steg som orsakar dig problem och vilka färdigheter de är förknippade med. Gör en lista över några av de färdigheter du behöver fräscha upp och leta efter framtida kopieringsprojekt som tvingar dig att förfina dessa färdigheter.

Kopiering kan ge dig självförtroende

På samma sätt som kopiering kan peka på brister i dina konstnärliga färdigheter, kan det också peka på färdigheter du inte visste att du hade.

Det är kul att hitta konst att kopiera som skulle utmana dina färdigheter med skuggning. Hur fick de den skuggan? Var kommer ljuset ifrån för att få det att se ut så? Vilken typ av penna behövde jag för att uppnå en skugga som var så rik och mättad?

Använd kopiering som ett sätt att upptäcka dina konstnärliga talanger. När du upptäcker dem, hitta konstreferenser som utmanar dina färdigheter och ta dem till nästa nivå.

Kopiering är kul

Många kan få helt brist på fantasi då och då. Det kan vara perfektionism eller brist på kreativitet efter en lång dag, men det finns tillfällen då man helt enkelt inte kan komma på en bra idé till ett konstverk. Under tider som dessa kan det vara bra att ta ett bra stycke referenskonst och bara sätta igång med det. Jag menar, konst är till för att man ska njuta, eller hur?

Det finns tillfällen då vi vill ta oss tid och uppmärksamhet för att skapa ett nytt, unikt och vackert konstverk som vi kan visa eller sälja. Andra gånger vill vi bara njuta av konst. Att kopiera är ett bra sätt att lägga den kreativa ansträngningen åt sidan och helt enkelt rita.

Om du ritar varje dag kan du förbättra dina ritfärdigheter. Kopiering kan bara vara en av de många tekniker du provar i din vanliga ritrutin.

Hur man kopierar konst när man ritar

När jag arbetar med ett kopieringsprojekt gillar jag att ha referenskonsten på min iPad. På så sätt kan jag zooma in för att se så mycket detaljer som möjligt. Jag gillar också att jag kan rotera bilden och få en ny vy om jag känner mig mentalt fast i hur ett arbete ska gå ihop.

Den andra fördelen med att använda en iPad för ditt referensverk är att du enkelt kan gå in på Instagram eller Google för att utforska konstnärens andra verk. Många konstnärer antar konsekventa teman och tekniker. Om du har fastnat för att försöka lista ut hur en artist uppnådde en viss effekt, titta på några av deras andra verk och se om du kan få några ledtrådar.

När saker och ting blir verkligen desperat drar jag fram min ljuslåda. När jag verkligen försöker lära mig av mina kopieringsprojekt gillar jag inte att dra fram min ljuslåda eftersom det minskar utmaningen. Det finns mycket nytta av att kämpa sig igenom ett konstnärligt problem som sköljs bort av en ljuslåda som helt enkelt ger dig svaren och inte får dig att tänka igenom mekaniken.

Men ibland har man VERKLIGEN fast och behöver bara några ledtrådar. En ljuslåda kan vara ett bra verktyg för att komma över hindret för en utmaning du har med att kopiera ett konstverk och gå vidare till andra aspekter.

Även om kopiering har fått ett dåligt rykte kan det vara ett viktigt sätt att förbättra dina ritfärdigheter och ta din konst till nästa nivå. Att kopiera kan också vara ett bra sätt att koppla av och helt enkelt ha kul med din konst, vilket är något vi alla letar efter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg