crayon 4566306 1280

Hur du Kan Rita Professionellt med Kritor [Tips & Guide]

När vi tänker på kritor, vi tänker på småbarn och förskolan. Men faktum är att kritor går så långt bortom grundskolan dock.

Faktum är att professionella konstnärer också använder kritor. Och de skapar vackert arbete med dem.

Professionella konstnärer använder kritor för att skapa färgglada, levande, realistiska och nyckfulla delar av konst. Crayola är ett mycket populärt märke av kritor, även för professionella artister. När de används på rätt sätt kan Crayola-kritor skapa fantastiska verk som kan konkurrera med allt på ett museum eller galleri.

Du kanske inte trodde att enkla Crayola-kritor skulle kunna skapa sådana vackra och fantastiska konstverk! Det kan de. Så, det första vi ska göra är att utforska några fantastiska artister som använder kritor på nivåer du kanske aldrig har föreställt dig. Då blir du inspirerad. Det finns inga tvivel. Så vi kommer att dyka ner i verktygen och tipsen du behöver känna till för att komma igång med din egen kritkonst.

Vilka kritor att använda – Crayola and mer

Det är ingen överraskning att Crayola vinner bland kritor. Nej, de är inte bara kritor för småbarn, de är också enormt populära i den professionella konstvärlden. Crayola kan ge fantastiska resultat.

Om du vill komma igång med kritkonst bör du köpa en uppsättning Crayola kritor.

Tänk på att de ska vara av märket Crayola. Alla kritor är inte skapade lika och en billig uppsättning dollarkritor kommer inte att duga. Lyckligtvis är Crayola-kritor inte alls dyra. När det gäller konstmaterial kommer dina kritor att vara några av de billigaste i gänget.

Kritkonst har en mycket låg inträdesbarriär ur ekonomisk synvinkel, så gå köp några Crayolas och börja experimentera!

Mitt bästa val är ett paket med 152 kritor. Du får inte bara en fantastisk uppsättning kritor som innehåller alla färger du kan tänka dig, du får också en fantastisk krithållare. Du behöver inte längre sålla igenom en stor låda med kritor för att hitta den färg du letar efter!

Kritfärger är dock inte ditt enda alternativ! Om du vill experimentera med något annat än din grundskola i standby, här är några bra alternativ.

Caran d’Arche Neocolor 1 och 2 Wax Pastell

Detta är snygga kritor. Du kanske upptäcker att de är lite smidigare och krämigare än Crayolas och bara har lite mer finess i dem. Men det är inte bara kvaliteten på dessa kritor som fick mig att lägga upp dem på den här listan. I själva verket är det skillnaderna mellan deras Neocolor 1 och Neocolor 2 variant.

Caran d’Arche Neocolor 1-serien liknar dina vanliga kritor. Som sagt, du kommer att märka att de är lena och krämiga, men de fungerar mycket mer som en traditionell krita än en oljepastell. I grund och botten är detta ditt bästa val för en high end-krita. Jag säger ”high end” men de är faktiskt inte så dyra. Även snygga kritor är fortfarande budgetvänliga.

Det är med Caran d’Arche Neocolor 2-serien som saker börjar bli intressanta. Dessa kritor är faktiskt vattenlösliga. Det betyder att du kan behandla dem nästan som akvarellkritor. Helt enkelt färglägg, måla över med vatten, så har du en fantastisk akvarellkrita. Om blandning av kritor och akvarell överhuvudtaget intresserar dig, är dessa kritor att gå med.

Dessa är inte bara snygga kritor, de är också historiska. Conté-kritor uppfanns i Frankrike 1795 av Nicolas-Jacques Conté och användes av konststorheter som Degas och Picasso. De uppfanns speciellt för att rita och skissa, så de är bra följeslagare för dina vardagliga konstprojekt.

Dessa kritor är fyrkantiga så se till att du kommer att vara ok med att justera ditt grepp innan du väljer dem framför deras runda motsvarigheter. Annars kommer dessa kritor att göra vad du förväntar dig att kritor gör! Om än i högre kvalitet. Ta en titt på videon för att se dem i aktion.

Lyra Graphite kritor

Okej, så det här är inte de färgglada kritorna som vi är vana vid, men jag var tvungen att ta med dem eftersom de är SÅ coola. Om du gillar känslan av kritor, men du vill skissa, har du en fantastisk hybrid av en krita och en penna här.

Dessutom, har du någonsin velat måla akvarell med grafit?! Nåväl, här är din chans. Lyra erbjuder en vattenlöslig grafitkrita som kommer att förvandla din grafitkrita till ett akvarellmästerverk. Ta en titt på videon för att se vad jag menar. Dessa grafitkritor kan vara ett riktigt roligt verktyg att lägga till din artists verktygslåda.

Hur man lär sig att använda professionella kritor

Det finns inte många lektioner om kritor specifikt. Tja, inte mycket som tar upp den professionella användningen av kritor. Det finns massor av konst för barn. Utan en klass som tar dig från början till slut, så här skulle jag gå tillväga för att lära mig att använda kritor i min konst.

1.Experimentera med kritorna

En av de största inlärningskurvorna med kritor är något du inte kan lära dig från en video. Många av oss har använt kritor för att klottra och färglägga, men vi har inte använt dem för seriösa konstprojekt. Som med alla nya konstmaterial, vill du ta lite tid att experimentera med dina kritor och lära känna dem.

Se hur de glider, smälter och interagerar med ditt papper. Lägg ner några färger och se hur korniga eller släta de är. Hur mycket tryck behöver du? Vad händer när du lägger ett lager ovanpå ett annat? Förstå hur kritorna känns i dina händer och hur det skiljer sig från de pennor du är van vid.

I grund och botten, lär känna dina kritor.

2. Experimentera med färger

När du har blivit bekant med dina kritor är det dags att lära dig hur de arbete, särskilt ur ett färgperspektiv. Om du har en bakgrund inom måleri eller färgpennor blir detta en kortare inlärningskurva. Varje medium är dock olika. Få en känsla för varje kritfärg.

Hur livfulla är de? Hur smälter de ihop med varandra? Hur påverkas färgerna när du lägger ett lager färg över ett annat? Hur skiljer sig kritfärger från färgerna på de andra medierna du är van vid?

Färg är en ENORM komponent i kritor, så detta är en viktig sak för att få en grepp om.

3. Använd dina kritor MYCKET och förfina dina konstfärdigheter

Det finns definitivt några kritspecifika tips och tricks som du kommer att lära dig när du använder kritor på en kontinuerlig basis. Det bästa du kan göra för att lära dig dessa tips och tricks och naturligtvis förbättra dina kritor är att använda dina kritor MYCKET. Medan du gör det, ta dig tid att förfina dina konstfärdigheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg