girl 1641215 1280

Saker du bör Rita som Nybörjare [Ritningstips för Nybörjare]

Att börja rita kan verka som en svår uppgift. Många av oss blir inspirerade att rita efter att ha tittat på några fantastiska konstverk från konstnärer som har ett antal år bakom sig. Vi går för att ta tag i våra pennor och inser att vi inte är i närheten av den nivån.

Plötsligt är vi verkligen avskräckta och vill bryta vår penna.

Det är helt ok att känna så här. Många nybörjare gör det. Det är viktigt att börja lära sig på rätt sätt så att du så småningom kan lämna nybörjarområdet och så småningom få de avancerade färdigheter du beundrar.

Nybörjarkonstnärer ska rita grundläggande former med skuggning, bilder med rutnätsmetoden, halvfärdiga teckningar, något spännande och allt som gör det möjligt att experimentera med olika material.

Även om du är besviken över att dina ritkunskaper inte är så avancerade som du vill att de ska vara, finns det många snygga saker du kan göra som också kommer att göra dig till en bättre konstnär. Ibland är det riktigt kul att vara nybörjare! Det låter dig spendera mycket tid på att experimentera, göra misstag och hitta din stil.

Alla övningarna vi ska prata om är riktigt roliga. De är också inriktade på några grundläggande färdigheter som du behöver som nybörjare för att gå vidare med dina ritfärdigheter. Vad ska du rita som nybörjare? Låt oss ta reda på det.

1. Grundläggande former med skuggning

Ok, du kanske tänker: ”Jag trodde att vi höll på med roliga aktiviteter.” Okej, det här är inte det roligaste valet på den här listan, men det är inte det värsta du kan göra heller. Det är också väldigt användbart för att säkra dina grundläggande ritfärdigheter.

Vi har alla lärt oss hur man ritar cirklar, fyrkanter och trianglar på dagis. Vad vi inte lärde oss var hur man skuggar dem för att se realistiska ut. Hur får man den cirkeln att hoppa av sidan som en sfär? Hur placerar du skuggor på torget för att få det att se ut som din flinglåda på lördagsmorgonen? Hur använder du djup för att visa kurvorna på triangeln för att förvandla den till en kon? Inte lika lätt längre.

Om du kan förstå konceptet med skuggning kommer du att skjuta i höjden med dina ritfärdigheter. Enbart denna förmåga är som en konstnärlig superkraft. Skuggning är skillnaden mellan ett platt föremål som konkurrerar med dagarna på dagis och realistisk konst som folk stirrar på.

Tro mig, även om det verkar tråkigt i början, MÅSTE du behärska skuggning.

Om du är som jag, kommer skuggning att bli en av dina favorit saker att göra. Det är bara något så glädjande med att använda enkla skuggningar för att ge liv till föremål, ansikte eller karaktär.

Ta en titt på några blyertsteckningarna du beundrar och studera skuggningen. Ser du hur det mesta av realismen kommer från skuggning? Ja, formerna och linjerna spelar roll, men skuggningen är det som gör den levande.

2. En ritning med rutnätsmetoden

Ett stort koncept i konstvärlden är att rita det man ser. Det betyder att du måste släppa alla dina förutfattade meningar om hur en elefant eller ett ansikte ser ut och bara dra varje linje som den ser ut.

Det här är VERKLIGEN svårt att göra, speciellt när du precis har börjat.

Våra hjärnor har tränats i att titta på föremål och förstå vad de är. Om vi ​​ser ett element matchar vi det med vårt minne eller tidigare kunskap om hur en elefant ser ut.

Vår hjärna bekräftar då att det vi tittar på verkligen är en elefant. Om vi ​​inte kunde göra det här skulle vi bli riktigt förvirrade när vi flyttade runt i världen. Vi spenderade mycket tid på att stirra på föremål när vi försökte få ihop allt vi såg.

I den verkliga världen är möjligheten att titta på föremål och omedelbart förstå dem en stor fördel. Men det kan vara en nackdel i konstvärlden, vilket innebär att vi behöver ett sätt att ”inaktivera” det.

Lyckligtvis finns det ett sätt att ”inaktivera” det och tvinga våra hjärnor att se saker i bitar istället för som helhet. Nämligen rutnät.

Rutnätsmetoden är mest populärt känd som ett sätt att skala dina ritningar. Grundtanken är att du placerar ett rutnät över din bild. Sedan återskapar du det rutnätet på ditt papper.

Om du har en liten bild kan du enkelt förvandla den lilla bilden till ett stort konstverk eftersom rutnätet hjälper dig att hålla allt i proportion. Det fungerar vice versa. Om du har en stor bild som du vill förvandla till en liten ritning, lägg helt enkelt ett rutnät på den och återskapa sedan det rutnätet på ditt ritpapper till vilken storlek du än behöver.

Jag har använt rutnätsmetoden för att skala mina ritningar, men jag har oftare använt den för att dela upp komplicerade bilder i mindre bitar. Så här är det. När du lägger ett rutnät över din bild kan du tvinga din hjärna att titta på varje rutnätsruta individuellt.

Istället för att oroa dig för hur hela bilden kommer samman behöver du bara fokusera på innehållet i den där rutnätsrutan.

Detta gör det mycket lättare att se linjer som de faktiskt är. Om du har kämpat med att rita en arm ser den plötsligt inte ut som en arm när du väl har delat upp den i 5 olika lådor. Nu är det bara en rad rader.

Om du har en fysisk ritning kan du rita ett rutnät ovanpå den för hand.

Proffstips: skapa ett antal rutnät i olika storlekar med kalkerpapper eller OH-film. Detta ger dig ett lager av rutnät du kan använda och sparar tid på att skapa rutnät om och om igen ovanpå dina bilder.

Rutnätsmetoden är fantastisk när du precis har börjat din ritresa, men den kommer att vara värdefull för hela din karriär. Oavsett hur skicklig du är, finns det tillfällen då din hjärna kommer i vägen. När du har fastnat, ta ett rutnät och se om det låser upp det konstnärliga mentala blocket du har.

Kurser och lektioner

För det första är konstlektioner verkligen roligt. Många ser fram emot att ta en paus från veckans kaos för att bara fokusera på sin konst. Det är också riktigt trevligt att träffa andra artister och se vad de jobbar med.

För det andra ökar klasser ansvarsfaktorn. Du har inte bara gjort en finansiell investering, utan du har också gjort en social investering. Folk kommer att märka om du inte dyker upp. Att ha en schemalagd lektion som du känner dig tvungen att dyka upp till kommer att tvinga dig att träna på dina ritfärdigheter regelbundet.

Du kommer att ha uppgifter som du behöver slutföra och kan inte bara hoppa över som du kan med en virtuell klass. Om du verkligen har kämpat för att göra ritträning till en vanlig del av ditt liv, är en personlig lektion ett bra sätt att få igång saker.

För det tredje, en personlig lektion ger dig tillgång till feedback. Oavsett om du tar klassen för att få beröm eller inte, har du en lärare vars jobb det är att hjälpa dig att bli en bättre konstnär. När du slutför uppdrag får du individuell uppmärksamhet och ett sätt att ställa riktigt specifika frågor om ditt arbete.

Om du fastnar för en viss teknik kan din lärare eller andra klasskamrater hjälpa dig att ta reda på det. Att ha tillgång till en lärare kan påskynda ditt lärande och vara till stor hjälp när du växer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg