back to school 1576790 1280

Hur man Bestämmer vad man ska rita – Tips för att Hitta på vad du ska Rita

Du sätter dig ner med din utrustning och förnödenheter, redo för kreativiteten att slå till, och ditt sinne blir tomt. Plötsligt kan du inte ens komma på en sak du skulle vilja rita. Något utmanande; något roligt; något nytt. Hur kommer du på vad du ska rita härnäst när du har brist på fantasi och inte kommer på någonting att rita?

Om du har hjärnsläpp. Oroa dig inte. Det är helt normalt. Och det finns många sätt att tackla det. Här är saker du kan prova nästa gång du sätter dig ner och behöver bestämma dig för vad du ska rita.

1. Skaffa dig inspiration

Ibland behöver du bara lite kreativ inspiration för att få tankarna att komma igång. I likhet med uppmaningar för kreativt skrivande ger konstuppmaningar dig helt enkelt några ämnen att följa när du arbetar. Detta kan vara riktigt bra för att övervinna brist på fantasi eftersom det tar allt tänkande från att välja en idé. Här är några idéer för att komma igång:

  • rita en elefant som har på sig rullskridskor
  • rita ett abstrakt självporträtt
  • rita en bild av din drömsemester
  • rita din hund
  • gå till köket, ta det första du ser och rita en bild av det
  • öppna en tidning och rita det som står på sida 16

Om du gillar idén av detta finns det några fantastiska böcker som har massor av dem att välja mellan. Många av dessa böcker är utformade för att ge dig en uppmaning om dagen under ett helt år för att se till att dina kreativa safter fortsätter att flöda. Oavsett om du gör 1 om dagen, eller bara väljer några de dagar du har hjärnsläpp kan dessa böcker hålla dig tecknande.

Att komma ur ditt eget huvud om vad du vill dra och in i tänkesättet för vad någon annan skulle vilja kan plötsligt ge dig idéer.

Det kan också vara riktigt roligt att överraska någon med en present en slumpmässig dag. Du behöver inte vänta på en födelsedag eller officiell helgdag. Gör bara något fint för någon att förgylla sin dag.

2. Börja sälja din konst

Många konstnärer säljer sin digitala konst på Etsy. Det kan tyckas som om du fortfarande skulle kämpa med hjärnsläpp när du försöker designa produkter. Skulle det inte vara 10 gånger värre med tanke på att du behöver rita något som folk faktiskt vill köpa?

3. Bestäm ”varför” du vill rita

Det finns tillfällen vi ritar för att bygga upp våra färdigheter; gånger vi ritar för skojs skull; gånger vi ritar för att sälja vårt arbete. När vi sätter oss ner för att rita borde vi veta varför vi gör det. Om vi ​​sätter oss ner för att rita för skojs skull kommer vi att göra saker mycket annorlunda än om vi sätter oss ner för att rita ett porträtt åt en familjemedlem. Stämningen, tiden, energin och uppmärksamheten kommer att förändras.

Ibland när vi inte vet vad vi ska rita är vi faktiskt förvirrade över varför vi ritar. Innan du sätter dig ner och blir kvar och stirrar tomt på din sida, vet vad ditt syfte med att rita är i första hand. Att veta varför kan naturligtvis leda dig mot vad.

4. Ta 3 Minutsutmaningen

Sätt dig ner med din penna och papper och slå på din favoritlåt. Så fort du hör musiken spelas, börja rita och sluta inte förrän den sista tonen i låten spelas. Inga undantag. sluta inte att rita. Gör allt du behöver göra för att fortsätta rita. Sketcha, klottra, rita något i linje med låtens tema, rita ett självporträtt, rita din katt som sover i hörnet, allt som kommer att tänka på.

Det fantastiska med 3-minutersutmaningen är att du tvingas överge ditt hjärnsläpp. Även om du får en sida med klotter efteråt, har du åtminstone ritat något. Detta kan vara ett bra sätt att lossa på och få din kreativitet att flöda. När din låt är klar kan du inse att några nya idéer har dykt upp.

Även om du redan har en idé för att rita, kan 3-minutersutmaningen vara en bra uppvärmning för att få dig i rithumör.

5. Få inspiration från dina favoritartister

Vi har alla favoritartister som vi älskar att följa. Kanske älskar vi deras stil, deras teknik eller deras ämne. Dessa konstnärer kan vara väldigt hjälpsamma när vi går vidare på våra egna konstresor. Här är bara några av mina personliga favoriter.

Om du inte vet vad du ska rita, bläddra igenom några av dina favoritartisters verk och se om du får någon inspiration. Även om du aldrig vill kopiera någon annans verk och kalla det ditt eget, prova att utmana dig själv för att se om du kan återskapa de tekniker som dina favoritartister använder.

Om du inte redan gör det, se till att följa dina favoritartister på de sociala medieplattformar du använder. Att ständigt se deras arbete hjälper dig att hålla dig omgiven av konst på en regelbunden basis, vilket naturligtvis kommer att hålla dina kreativa safter flödande.

Och då och då kan du upptäcka ett nytt konstverk som dyker upp i ditt flöde. Att hålla kontakten med dina favoritartister är ett bra sätt att hålla sig inspirerad, samtidigt som du har en ursäkt för att vara på sociala medier.

Alla vi kämpar med hjärnsläpp varje gång i ett tag….eller mycket av tiden. Det är bara en naturlig del av att skapa konst. Nästa gång du känner dig blockerad, välj ett av dessa tips för att få din ritinspiration att flöda igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg