colored pencils 374771 1280

Rita realistiskt: Tips för att Rita Realistiska Ritningar

Att rita realistiskt kan vara riktigt svårt. Även om vi tittar på den verkliga världen varje dag, blir det plötsligt en svår uppgift när vi försöker översätta den på papper. Oroa dig dock inte. Om du undrar hur du ska lära dig själv att rita realistiskt finns det några tips och tricks som kan ge dig en kickstart.

För att lära sig att rita realistiskt är det viktigt att bemästra skuggning, lära sig rita ögon, undvika scener till en början, rita upp och ner, använda kalkerpapper, använda rutnätsmetoden och använda en linjal för att hålla allt i proportion. Dessa tips kan hjälpa dig att lära dig att rita realistiskt snabbare.

De här strategierna är saker jag använder varje dag för att se till att mina realistiska teckningar kommer till liv. Ge dem ett försök och se vilka som fungerar bäst för dig när du förbättrar dina färdigheter. Låt oss dyka in och ge dina teckningar liv.

Bemästra skuggläggning

Ta en titt på några av dina realistiska favoritteckningar och studera hur konstnärerna skuggade dem. Många människor är förvånade över att inse att en majoritet av de realistiska effekterna kommer från effektiv skuggning.

Skuggning är en ENORM faktor i realistisk ritning.

En gång lärde jag mig att skugga och rita ögon, som vi ska prata om härnäst, min realistiska konst har verkligen förbättrats. Det fantastiska med skuggning är att det är mycket enklare än det ser ut, delvis för att principerna för skuggning förblir konsekventa oavsett vilken bild du försöker rita.

Ja, det finns tillfällen då skuggning är enklare och tillfällen då det är mer utmanande, men ljusets principer och skuggan förblir alltid densamma. Det kommer alltid att finnas en ljuskälla som träffar ett föremål och skapar vissa ljus och mörker. Det är så skuggor alltid fungerar.

Vad gör skuggning antingen enkel eller komplex är hur många ljuskällor du har och hur komplext objektet är. Om det finns många olika kanter och ytor att studsa ljus från, blir det föremålet svårare att skugga än något som liknar en cirkel som inte har några kanter.

Börja med enkla föremål och lär dig grunderna i skuggning. När du har bemästrat cirklar och rutor, gå vidare till objekt som är lite mer avancerade. Så småningom kommer skuggning att bli en självklarhet för dig och du kommer att vara på god väg att skapa bättre realistiska teckningar.

Lär dig att rita ögon

Efter skuggning, när du behärskar ögonen, kommer du att öka realismen i din konst.

Vi känner alla till den klichén att ögonen är fönster till själen. De är ofta brännpunkten i ansiktet som uttrycker känslor, karaktär och mycket skönhet. De är också den del av kroppen som tenderar att skrämma artister mest. Även om jag verkligen förstår rädslan, är ögon faktiskt mycket lättare än de verkar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg