Hur man Förvarar Stora Ritblock och Ritningar

Det finns något så dramatiskt och underbart om att dra fram ett stort ritblock och öppna det till en tom sida. Så mycket kreativ potential!

Att förvara stora ritblock och ritningar handlar om att vara kreativ med ditt utrymme och ha rätt förvaringsenheter och verktyg som säkerställer att din konst skadas inte, men är också ur vägen.

Vad vi lätt glömmer är att vi drog ut den där ritblocket från en stökig hög med konstmaterial, från baksidan av garderoben eller en spricka mellan bokhyllorna. Stora ritblock är riktigt besvärliga att förvara.

Och det blir ännu värre när vi är klara med ritningen. Hur fan förvarar du dem? Lyckligtvis finns det många bra tips och produkter på marknaden som kan hjälpa dig att få dina stora ritningar och block att fungera för dig istället för att vara obekvämt mot dig.

Låt inte tafattheten med att förvara stora ritblock och konstverk trycka ner din kreativitet och bli en börda. Låt oss dyka ner i några tips och produkter som du kan använda för att organisera dina stora konstverk och dynor på ett smart sätt.

Hur förvarar du stora ritblock?

Ritblock är lättare att förvara än färdiga ritningar, eftersom du inte behöver oroa dig så mycket för att skydda dem. Att få dem utom synhåll på en plats som är lätt att komma åt och inte orsakar ögonsår är målet.

Min favoritplats att förvara stora ritblock är under sängen.

Utrymmet under sängen är inte avsett för monster och dammtussar. Den är inte heller gjord för ett kaotiskt virrvarr av inkompatibla föremål som inte verkar ha en plats. Att förvara dina stora ritblock under sängen kan fungera riktigt bra, men du måste ha rätt förnödenheter och organisationsverktyg. Här är några bra alternativ:

Hopfällbara underbäddsförvaringsväskor

Förvaringspåsar är inte bara för kläder och småsaker. Förvaringsväskor kan vara ett bra sätt att hålla dina stora ritblock organiserade, skyddade och på ett ställe. Tejpa ett kort på utsidan av dina förvaringspåsar så att du kan märka dem för enkel identifiering och åtkomst.

När du köper dessa förvaringsväskor, eller andra förvaringsväskor, är det viktigt att tänka på storlekarna. Du vill vara säker på att hitta något som dina största ritblock faktiskt skulle passa in i.

Under sängen är den plats som har mest förvaring på en dold plats. Som sagt, att lagra dina stora ritblock kan fungera tillsammans med dina andra förvaringsbehov.

Om du har plats i ditt garage eller ditt konstrum, skaffa en stor hyllplan som gör att du kan lägga dina ritblock platt. Vänd dem så att kanterna är vända utåt och linda papperslappar runt dem som du kan märka efter behov. På så sätt, även när du ligger platt, kommer du att kunna identifiera var och en av dina ritblock.

Stålhyllor

Ett praktiskt stålställ kan förvara alla dina vanliga stora ritblock, såväl som massor av dina andra konsttillbehör. Den är stor, robust och ger dig många alternativ för att organisera ditt material. Alla hyllor är justerbara, så om du föredrar att ställa dina ritblock upprätt kan du flytta hyllorna efter behov så att de passar.

En sista, ett bra alternativ är att hänga dina stora ritblock bakom en dörr. Helst bör du välja en dörr som du inte öppnar och stänger mycket. Beroende på hur stora dina ritblock är, kan de svänga runt mer än du skulle vilja. Men om du har en garderobsdörr som du inte öppnar och stänger så ofta, kan detta vara en BRA lösning för att förvara dina ritblock.

Portfölj

Portföljväskor är ett utmärkt sätt att förvara dina konstmaterial bakom en dörr, eller omedelbart förvandlas till ett alternativ när du är på språng. Ta bara den och gå.

Även om det är mina tre bästa lagringsförslag, måste du tänka kritiskt på vad som skulle fungera bäst för dig. Oftare än inte skjuter vi våra grejer vart de än passar och tänker inte kritiskt på var de ska höra hemma. Ta ett steg tillbaka och tänk kreativt på var dina ritblock kan bo.

Vi är artister; vi kan vara kreativa!

Även om vilket som helst av förvaringsalternativen ovan kan vara perfekt för dina behov, fundera på vad som är mest meningsfullt för dig.

Hur förvarar du stora ritningar?

Saker och ting blir lite mer komplicerade när du letar efter förvaringsmöjligheter för dina färdiga ritningar. Till skillnad från ritblock måste du vara noga med att skydda varje sida individuellt när du har avslutat teckningen. Det kan vara en utmaning!

Det finns två huvudprioriteringar att tänka på:

 

  • Dina teckningar gnuggar inte ihop
  • Dina teckningar blir inte smulade eller böjda

 

Alla förvaringsalternativ som listas nedan kommer att ta hand om 2:a prioritet och förhindra att dina ritningar blir skrynkliga eller böjda. Men hur är det med 1:a prioritet?

Till att börja med, se till att använda ett fixativ på dina ritningar. Detta kommer att hjälpa till att skydda dem från kladd och hålla dem orörda övertid. Ett fixativ kommer att räcka långt för att bevara din konst och är ett nyckelverktyg för alla konstnärer.

När du har applicerat ditt fixativ och är redo att förvara dina teckningar, lägg ett ark vaxpapper mellan dem. Om dina teckningar glider eller gnuggar mot varandra, kommer vaxpappret att vara ett extra lager av skydd för att hålla din konst från att kladda ihop.

När du är klar med ditt fixerings- och vaxpapper är det dags att förvara dina teckningar på ett sätt som skyddar dem från eventuella skador. Här är några av mina favoritalternativ för förvaringsbehållare som kan lagra stora konstverk, samtidigt som de håller dem säkra och fria från att skrynklas och böjas.

Förvaringsenhet

Förvaringsenheter har flera lådor där du kan förvara dina konstnär. Detta är inte det billigaste alternativet men det är ett högkvalitativt val som kan vara väldigt värdefullt för att organisera din konst. Var noga med att mäta i ditt rum innan du köper för att säkerställa att denna Safeco-enhet passar.

Väggställ

Om du vill visa ditt arbete, eller njuta av att bläddra igenom det regelbundet, är ett vridbart väggställ ett riktigt snyggt alternativ.

Alla dina ritningar kommer att hänga utan kontakt med dina andra målningar. Med tanke på att det inte skaver mot någonting kan du avstå från vaxpappret. Om du dock vill ha extra skydd kan du lägga en bit vaxpapper på framsidan av din ritning och klippa in den i ställningen tillsammans med din konst. Något att tänka på med det här alternativet är att placera den på en plats med lite trafik och risk att bli smutsig eller blöt. Med tanke på att din konst kommer att hänga fritt vill du inte att folk springer in i den eller att något spills på den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg