notebook 1939358 1280

Är 2B-Pennor bra för att rita Med?

Med så många olika typer av tillgängliga pennor kan det vara svårt att veta vilken du ska välja för dina ritningar. 2B? 6B? H? Att välja en penna kan kännas överväldigande, men det behöver det inte vara.

2b-pennor är bra för att rita dina första skisser eftersom de är tillräckligt hårda för att skapa skarpa linjer som är lätta att radera, men ändå mjuka nog för att skapa linjer som är tillräckligt mörka för att ses. Alla pennor inom intervallet 2H till 4B kan vara bra val som har precis rätt hårdhet för skisser.

Ritpennor sträcker sig från hårdast till mjukast. Ju hårdare bly, desto ljusare blir det på ditt papper. Ju mjukare bly, desto mörkare kommer den att synas på din sida.

När det gäller siffror och bokstäver sträcker sig ritpennor från 9H som hårdast och ljusast till 9B som mjukast och mörkast. I vardera änden av spektrumet kommer du att hitta extremt hårda eller extremt mjuka pennor.

2B-pennan ligger nästan i mitten av pennans hårdhetsskalan, samtidigt som den lutar lite mer mot mjukhetssidan.

Om du är som jag och tenderar att tycka att H-pennor är lite för hårda, är 2B-pennan en bra penna att nöja sig med. Linjerna är tillräckligt mörka för att lätt kunna ses utan att trycka för hårt på ditt papper. Ändå är ledningen tillräckligt hård för att linjerna är skarpa, rena och exakta.

2B hamnar i Goldilocks-positionen att inte vara för hård eller för mjuk. Även om du går ett steg över till 4B får du mer korniga linjer, vilket är typiskt för mjukare pennor.

Om du nu är på 2B blyertåget och vill ha ett högkvalitativt alternativ, kolla definitivt in Faber- Castell linje. De är av hög kvalitet utan att vara för dyra och är bara så trevliga att använda.

När ska man välja H-pennor framför B-pennor

Trots min kärlek till B-pennor finns det tillfällen då jag fördjupar mig i H-pennorna. Det finns även artister som älskar sina H-pennor med samma glöd som jag älskar min 6B. Pennkärlek är en unik och vacker sak.

Personligen använder jag mina H-pennor när jag behöver skissa väldigt lätt.

Jag kanske skapar en skiss för en akvarellmålning och jag vill inte lämna några pennmärken efter att ha raderat dem.

Eller kanske jag skapar en skiss som jag är osäker på och vill experimentera med lite mer innan jag gör mörkare, mer permanenta linjer på mitt papper.

Något som jag är extremt noga med när jag använder mina H-pennor är att omfamna deras lätthet och undvika frestelsen att trycka hårdare för att få mörkare pennlinjer. Om du behöver mörkare linjer än vad en H-penna ger dig, byt till en B-penna.

Om du trycker för hårt med en H-penna kan det möjligen lämna fördjupningar i ditt papper. Inte bra. Hela poängen med att använda en ljus penna som inte lämnar permanenta märken på ditt papper har förnekas om fördjupningar lämnas kvar.

Om du har en bra självkontroll kan en H-penna vara ett utmärkt val för riktigt lätta skisser som är lättare att radera och täcka över. än B-pennor.

Öva och välj penna

I slutet av dagen, varje nytt konstverktyg du använder kommer att ta lite tålamod och övning för att vänja dig vid. När du väl har blivit bekant med dina ritpennor kan du upptäcka att vissa pennor fungerar bäst för dig av vissa skäl. Toppen! Omfamna det!

Jag älskar att använda min 6B till allt. Är det bra för varje artist? Nej. Det är det som fungerar för mig dock.

Ta lite tid att experimentera med alla olika typer av ritpennor. När du gör det, notera vilka pennor du känner dig mest bekväm med för olika ändamål.

På samma sätt som jag blev kär i 6B-pennan, kan du bli kär i en annan penna! Eller så kan du utveckla en smak för ett bredare utbud av pennor.

I slutet av dagen är riktlinjer om vilka pennor som ska användas endast riktlinjer. Använd dessa riktlinjer som utgångspunkt och börja leka med pennor i intervallet 2H till 4B. Ta sedan dina egna beslut om dina preferenser för dina ritpennor baserat på dina behov och din konst.

Och, viktigast av allt, ha kul att rita!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg