back to school 3596263 1280

Är dina Färgpennor Dåliga och Gamla? Hur man får dem att hålla hela livet

Det finns inget värre än att spendera pengar på fina konsttillbehör bara för att upptäcka att de har torkat ut, blivit dåliga och gått ut när du sätter dig ner för att använda dem. Detta är definitivt något du måste oroa dig för med färger, men hur är det med färgpennor? Blir färgpennor dåliga?

Färgpennor blir inte dåliga eller går ut. Som sagt, färgen kan torka ut i varierande hastighet beroende på vilken typ av färgpennor du har. Det är också viktigt att förvara dina pennor på en säker och sval plats som är borta från direkt solljus så att de håller så länge som möjligt.

Olika typer av konstmaterial kräver olika typer av uppmärksamhet och omsorg. Du kommer inte vilja behandla dina akvareller på samma sätt som du behandlar dina färgpennor.

Lyckligtvis kräver färgpennor ganska lite underhåll så länge du vidtar några grundläggande försiktighetsåtgärder.

Du vill också se till att du köper rätt sorts färgpennor om du vill att de ska hålla så länge som möjligt.

Låt oss dyka in i livslängden för färgpennor och de olika typerna du kan köpa för maximal livslängd. Sedan ska vi prata om allmänna bästa metoder för färgpennor som du bör tänka på för att se till att du får ut varenda färgglada drag ur dina färgpennor.

Hur kan du få färgpennor att hålla längre?

Färgpennor kan hålla i många år. Det finns inget inneboende med dem som kommer att få dem att bli dåliga eller förfalla under den tiden. Den största faran för livslängden för dina färgpennor är hur du tar hand om dem.

Låt oss prata om några saker du kan göra för att se till att du blir så lång en livslängd av dina färgpennor som möjligt.

Håll dina färgpennor borta från Direkt solljus

Ju mer direkt solljus färgpennor utsätts för, desto snabbare kommer de att absorbera fukt och torka ut. Det är därför det är viktigt att inte förvara dina färgpennor på en plats som får direkt solljus som en fönsterhylla eller ovanpå ett staffli.

Håll dina färgpennor borta av direkt solljus och förvara dem på en sval, mörk plats. Färgpennor smälter inte som kritor när du lämnar dem i solen. Effekterna är mer subtila.

Om du har en dålig vana att förvara dina konstmaterial på en varm plats som en bil eller om de utsätts för direkt solljus, kanske de inte håller lika länge som deras motsvarigheter som bor på en sval, mörk plats.

Du vet om dina färgpennor har torkat ut om du upptäcker att färgen verkar bleka när du använder dem. Även om grafit har en hög ljusäkthet, vilket betyder att det är osannolikt att det bleknar övertid, gäller det för konst du redan har skapat.

Se till att dina pennor inte torkar ut innan du ens skapar ditt verk. Du kanske också märker att blyet är skört och svårt att använda. Detta är särskilt utmanande om du vill ha mörka och levande färger i penna.

Inte kul, eller hur? Ja, gör ditt bästa för att hålla dina färgpennor borta från solen.

Förvara dina färgpennor på ett torrt ställe

Medan värme och solljus är dåligt för dina färgpennor, kan fukt vara lika illa. Förvara inte dina färgpennor på en fuktig plats, som badrummet. Om dina färgpennor blir blöta av någon anledning, se till att torka av dem helt.

Att hålla sig borta från solljus, värme och fukt är god praxis för alla dina konstförnödenheter, färgpennor och annat.

Håll dina färgpennor borta från skada

Förvara dina färgpennor i originalkartongen, eller i en förstärkt pennask, som du förvarar på en säker plats. Se till att dina pennor inte riskerar att bli välta eller skadade vid en olycka.

Färgpennor är ömtåliga och kan lätt vältas omkull eller förläggas.

Förvara dina färgpennor efter bästa förmåga på ett ställe där de är utom fara.

Även om färgpennor ser bra ut att stå upp i en kopp, är detta inte att rekommendera. Det är inte bara mer benägna att dina färgpennor välter, de är också mer benägna att komma i kontakt med solljus eller fukt.

Så länge du förvarar dina färgpennor på ett säkert ställe är det bra.

Färgpennor är ganska praktiska. De blir inte dåliga och är lätta att ta hand om så länge du förhindrar att de skadas eller torkar ut. De är också supersköna och roliga att använda.

Så länge du tar hand om dina färgpennor på rätt sätt, kommer du att kunna använda dem i många år framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg