pink 2187216 1280

Hur Svårt är det att Lära sig Rita?

Vi har alla drömt om att vara fantastiska konstnärer; dra fram våra pennor och snabbt rita ett mästerverk som vi kan vara stolta över. Men alla som har försökt rita en perfekt bild på några minuter vet att det inte är lätt. Går det att lära sig ändå? Hur svårt är det att lära sig att rita?

Det är svårt att lära sig att rita, men det är en snabbare och enklare process med rätt resurser, stöd och engagemang för att lära sig rätt färdigheter. Att lära sig rita kan vara en givande upplevelse, vilket gör det viktigt att fokusera på resan istället för bara resultatet av vacker konst.

Ritning är någonting som inte är lätt för de allra flesta.

När de sätter sig ner för att lära sig att rita något nytt är det en kamp. Att lära sig rita är inte lätt. Men vissa har lättare för det än andra. Dessutom kan man göra det mycket enklare med rätt strategi och verktyg. Om du har svårt att lära dig att rita, så här kan du göra det enklare.

Innan vi dyker in i strategier som du kan använda för att göra det lättare att lära sig rita, låt oss prata om varför det är svårt att lära sig att rita i första hand.

Varför är det svårt att lära sig att rita?

Att rita är svårt att lära sig eftersom vi inte är vana vid att se världen i enskilda delar istället för en helhet. För att rita måste vi se föremål, människor och landskap som mindre former. Att lära sig rita är också svårt eftersom våra händer rör sig på nya sätt. Vi måste bygga upp vårt muskelminne.

Låt oss först prata om frågan om hur vi ser på världen.

Hur vi ser världen gör det svårare att lära sig rita

Av mycket goda skäl ser vi saker ”som helheter”. I grund och botten, om jag tittar på en hund, ser jag inte en serie rektanglar och cirklar fästa vid varandra. Jag ser en hund.

Men när jag sätter mig ner för att rita en hund är det viktigt för mig att sätta hans söthet åt sidan för en sekund och bryta ner hunden i former.

Istället för att titta på helheten (hunden), måste du se dens individuella delar (sammankopplade rektanglar, cirklar, etc).

På tal om former, detta tar upp en annan faktor om hur vi ser saker och varför det gör det svårt att lära sig rita.

Det är inte naturligt att tro att din hund består av en serie cirklar, ovaler, rektanglar och fyrkanter. Nej, för din hjärna är hundens format…som ett hundhuvud. Svansen är formad…som en hundsvans. Och det är problemet.

Våra hjärnor är riktigt bra på att se världen som vi har lärt oss att se den. Din hund går in i rummet och till synes omedelbart vet du att det är en hund. Du säger inte, ”ja, det är en serie former, och dina tidigare minnen säger dig att denna specifika serie av former liknar en hund, så det måste vara en hund.”

I grund och botten är vårt sätt att se på världen verkligen till hjälp för vardagen, men inte så användbart för att rita.

När vi sätter oss ner för att rita måste vi motstå våra naturliga instinkter att se saker som hela objekt, och istället bryta ner dem i sina individuella delar, helst i formen av former.

Det här är inte lätt att göra, särskilt som vuxen. En del av anledningen till att det är så svårt att rita som vuxen är att det blir svårare och svårare att bryta rutiner och vanor när vi åldras. Vi är så vana vid att se världen på ett visst sätt att det känns utmanande och onaturligt att förändra den.

Det är också något som vi sällan utövar i skolan utanför konsten. Barn använder konst som en form av lärande i början av sina pedagogiska liv. Tänk på hur praktiskt och kreativt ett klassrum på dagis är. Att se världen genom en konstnärlig lins tycks falla bort i högre utbildningsnivåer.

Detta innebär att vi faller ur praktiken med att se världen konstnärligt och arbeta våra konstnärliga muskler, både mentalt och fysiskt.

Låt oss dyka in i den fysiska aspekten av teckning.

För att lära dig att rita måste du lägga ner timmarna

När du lär dig en ny färdighet måste du träna. Det finns ingen väg runt det. Du måste sätta dig ner och träna på att se saker i enskilda delar istället för hela föremål. Du måste bygga upp ditt muskelminne och träna dina händer och hjärna för att använda din penna på det sätt som är nödvändigt för att rita.

Du måste lägga ner timmarna.

Men, jag föreslår inte att du sätter dig ner med papper och penna och ritar blint. Du behöver din träning för att vara vägledd, avsiktlig och effektiv. Kom ihåg att vi försöker förkorta din inlärningskurva.

Ta Skillshare-kurser för att förbättra dina ritfärdigheter

Det kan vara riktigt svårt att lära sig en ny färdighet när du lämnas ensam utan någon tydlig väg att följa. Vad ska du rita? Hur? På vilket sätt? Det räcker för att någon ska ge upp. Att ha en tydlig väg att följa för att förbättra dina ritfärdigheter är verkligen viktigt.

Och det är där Skillshare kommer in.

På Skillshare hittar du professionella artister som också är fantastiska lärare. De vet hur man guidar nybörjare genom de utmanande delarna av att lära sig nya konstfärdigheter på ett snabbt och effektivt sätt.

Börja med en enkel kurs och förbind dig att slutföra minst en lektion om dagen. Innan du vet ordet av kommer du att leta efter mer avancerade klasser och kommer att bli förvånad över att inse att dina kunskaper har vuxit.

Jag kan inte rekommendera Skillshare tillräckligt starkt som platsen för nybörjarkonstnärer att lära sig rita.

Det är svårt att lära sig att rita, men det ska inte hindra dig från att göra det. Att lära sig konst är en så givande upplevelse, och det är något som definitivt går att uppnå med rätt resurser och tid. Vad du än gör, njut av resan och gör konst som du älskar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg