draw 2303845 1280

Hur man Ritar djur – Tips & Guide

Oavsett om du vill bli en professionell djurmålare eller om du bara vill bli bättre på att rita dessa levande varelser har vi några bra tips för att komma igång.

Vi har beskrivit de grundläggande stegen att ta för att uppnå en verklighetstrogen observation av ditt favoritdjur med vardagliga konsttillbehör, och genom övning och engagemang kommer du att bli en expert på nolltid.

Hur man ritar en hund

Rolig, kärleksfull och lekfull, vem älskar inte hundar? Att lära sig rita hundar är en bra utgångspunkt när det kommer till djurobservationer. Vässa dina pennor och lär dig hur du fångar din hunds bedårande natur med lite övning. Här är några snabba tips för att komma igång.

Börja helt enkelt med att titta på hunden, oavsett om det är i verkligheten eller en stillbild. Analysera de grundläggande geometriska formerna som utgör djuret.

När du har identifierat en grov form, noggrant observera nospartiet. Är den platt eller välvd? Lång eller kort? Dessa är alla faktorer att ta hänsyn till.

Det är dags för att övergå till formen på öronen. Hur är de distanserade? Var sitter de på huvudet? Var noga med att observera hunden när du ritar formen.

När du ritar något djur är det viktigt att du fångar djurets personlighet genom uttryck. Undersök deras ansikte noggrant och jämför det med en människa. Ser hunden glad ut? Intelligent? Trött?

För samman formerna genom att lägga till små detaljer, såsom päls. Du kan använda vilket medium du känner dig mest trygg med.

 

Hur man ritar en häst

Att rita en häst är väldigt utmanande. En häst har en komplex anatomi, vilket gör djuret till en konstnärs värsta mardröm. Vi har några enkla tips som hjälper dig att få hästens form så exakt som möjligt, genom att gruppera varje kroppsdel.

Börja med att observera hästens ryggrad. Detta är grunden för din ritning, så se till att formen på ryggraden är så exakt som möjligt. Den löper från toppen av huvudet och slutar vid svanskotan.

  • Rita en oval för hästens huvudkropp, samt en cirkel för halsen och huvudet som en grov riktlinje.
  • Lägg långsamt till de återstående formerna, var försiktig observation medan du skissar.
  • Lägg till ögonen, öronen , och svans. Börja skissa ut hästens ben, se till att en grov cirkelskiss fångar formen på knäna.
  • Gnugga ut de strukturella linjerna och börja lägga till finare detaljer.

Hur man ritar marina djur

Djur som vi ser på land utgör bara hälften av djurvärlden, och vi bör absolut inte glömma det stora utbudet av marint djurliv på vår planet. Som ett exempel, här är en snabb steg-för-steg-guide om hur man ritar en fisk.

  • Börja med att rita en rund form för kroppen, gör en kontur för att illustrera en känsla av rörelse.
  • Lägg till huvudet och svansen samtidigt som du noggrant observerar din bild
  • Börja lägga till fenor och ögon.
  • Lägg till andra detaljer. Ju mer intrikat, desto mer realistiskt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg