paints 1500895 1280

Hur du målar på Duk med Akryl – Tips & Guide

Att måla med akryl på duk är ett bra sätt för nybörjare att komma in i måleriets värld. Till en överkomlig kostnad kan du köpa högkvalitativa färger med utmärkta färgpigment och minimal uppsättning innan du börjar måla.

Akryl är mycket mångsidigt medium och du kommer att bli förvånad över hur lätt det är att skapa ett akrylmästerverk på din duk.

Men du kanske undrar var du ska börja på din akrylresa. Till hjälp har vi satt ihop en guide för akrylmålning för nybörjare på duk med alla råd du kan behöva för att komma igång med din konst.

Vad du kommer att behöva

Det fina med akrylfärger är att du inte behöver en stor mängd extra utrustning och förberedelser. Men om du målar med akryl på duk, finns det några grundläggande konstverk du behöver, som du kanske redan har runt huset.

Akrylpenslar: Det finns inga specifika typer av borstar som du bör köpa innan du börjar experimentera med akryl. Vi rekommenderar att du investerar i ett urval av olika storlekar och formade penslar, från fina borstar till skumfärgspenslar.

Akrylfärger: Du behöver naturligtvis akrylfärger. Att ha ett stort urval av färger säkerställer att du kan skapa alla nyanser du behöver för ditt konstverk. För en bra balans mellan kvalitet och valuta för pengarna är färger av studentklass ett utmärkt val. Bläddra i vårt utbud av prisvärda akrylfärger för nybörjare idag för att börja måla med akryl.

Färgpalett: För att skapa dina idealiska nyanser måste du utnyttja akrylfärgernas blandningsbarhet. Du kan enkelt göra det med en färgpalett eller mixerkruka.

Förbereda din duk

Medan en tom duk kan verka som den logiska utgångspunkten, är målning på en oförberedd duk aldrig fördelaktigt för ditt konstverk.

Även om det inte är nödvändigt, förbereder du din duk med grundfärg och en bakgrundstvätt som försäkrar att färgen håller längre. Gesso hjälper till att stänga tygerna på duken, vilket säkerställer att dina målarfärger inte absorberas av tyget på duken. Detta sparar inte bara pengar på färg utan skapar också djärvare färger på din duk.

Innan du börjar på huvudelementen i din målning, att lägga ner en tvätt eller en tonad grund rekommenderas också för en mer intressant komposition. Detta kan vara i linje med ditt färgschema eller helt kontrasterande.

Blandande av akrylfärg

Du kommer att upptäcka att ett paket med akrylfärger har inte alla nyanser du behöver för ditt konstverk. Akryl är mycket blandbara konstnärsmedier, vilket innebär att du kan skapa vilken nyans av färg du behöver, så länge du håller färgen i rörelse. Du kan använda en palett, mixerkruka eller till och med en bit plast för att blanda dina färger innan du applicerar dem på din förberedda duk.

En annan sak att notera om akrylfärger är att de torkar mycket snabbt. Även om detta kan vara en fördel för dem som vill lägga sina färger i lager, kan det orsaka svårigheter för dem som vill blanda våt färg vid sidan. För att öka torktiden för dina akrylfärger bör du använda akrylmedier. Dessa kan faktiskt ha en mängd olika effekter på din färgkonsistens.

Måla nu!

Det sista steget är att bara måla på din duk! Akryl är lätt att använda och ta tag i och du lär dig snabbt vad som fungerar bäst för dig. Du kan välja att planera din komposition i förväg eller bara planera allt eftersom – valet är ditt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg

  • Färga Vardagen: Utforska Kreativitet med Hemstädning och Familjetid

  • Vad gör en arkitekt?

  • 5 Viktiga Tips för att Skydda din konst från Solljus

  • Hur man Håller en Konsekvent Konststil: 5 Praktiska Tips

  • 6 Enkla Sätt att bli Bättre på att Rita

  • Hur du Skyddar dina Blyertsteckningar från Kladd