watercolor 4117467 1280 1

Ska du Skissera en Akvarellmålning med Bläck?

Det kan vara knepigt att skissera en akvarellmålning med bläck. Om du väljer fel typ av bläck, står du plötsligt kvar med en röra av utsmetat bläck istället för ett vackert målat konstverk. Så, är det ens värt det att använda bläck med akvarell? Ska du skissera en akvarellmålning?

Så länge du använder ett ark och vattentätt bläck kan du skissera din akvarellmålning utan frågor. Om du skapar din kontur före eller efter att du målar är helt upp till dig. Om du bestämmer dig för att skapa din kontur efter att du målat, se bara till att dina akvareller är helt torra först.

Om du älskar utseende av skarpa bläckkonturer med flytande akvarellfärger, måste du börja experimentera med att blanda dessa två medier. Det är väldigt kul.

Men innan du sätter igång måste du köpa rätt pennor att konturera dina akvarellmålningar med. Om du väljer fel pennor kommer du att förbereda dig för katastrof och inget annat spelar någon roll.

Låt oss prata om de typer av pennor du vill titta på, plus de som är mina personliga favoriter.

Pennorna du behöver för att skissera akvarellmålningar

För att skissera akvarellmålningar behöver du arkivpennor. Dessa pennor är designade för att tåla vatten, till och med de stora mängder vatten som krävs för att göra akvarellmålningar, utan att smeta eller kladda.

Arkivpennor är lämpliga eftersom de är designade för att stå emot tidens tand och vara perfekta för ”arkiv”. Om det är något du vill ska hålla i många år framöver utan att blekna, blöda eller bli skevt, bör du använda arkivpennor.

En del av det som gör arkivpennor ”arkiv” är att de är vattentäta. Oavsett hur mycket vatten du lägger på dem kommer de inte att smeta eller blöda. Naturligtvis kanske ditt papper inte är så lyckligt, men dina pennmärken kommer att överleva.

Arkivpennor kommer inte bara att se till att dina bläckkonturer inte smetas när du akvarell över dem kommer de också att se till att ditt konstverk håller hela livet.

Vilka typer av arkivpennor ska du köpa för att skissera dina akvarellmålningar?

Att skaffa rätt arkivpennor är nyckeln nummer 1 till framgång med att skissera dina akvarellmålningar. Men när du väl har dina pennor, vad då?

Låt oss prata om några tekniker att tänka på när du arbetar.

Men innan vi går vidare, låt mig ta en sekund för att rekommendera min bästa resurs för att ta dina akvarellkunskaper till nästa nivå.

Skillshare har massor av fantastiska akvarellkurser som undervisas av professionella konstnärer. De är otroliga.

Skillshare har en fantastisk rabatt på 12 månaders medlemskap som är bra att dra nytta av.

Ska du skissera före eller efter akvarell?

Du kan skapa din bläckkontur före eller efter din akvarell, beroende på vad du föredrar. Om du bestämmer dig för att göra din bläckkontur efter akvarellen, se till att din akvarellfärg är helt torr innan du börjar färga.

Det fina med att skissera en akvarellmålning är att du har stor frihet. Du kan tuscha innan du akvarellmålar, akvarellmåla innan du färg, eller prova lite av båda.

Se till att dina akvarellfärger inte torkar ut och förfaller först.

Den metod du väljer är helt upp till dig!Som sagt, det finns en viktig sak att tänka på:

Om du skisserar efter din akvarell, se till att din akvarell är helt torr först.

Om du inte gör det riskerar du att få några utsmetade bläcklinjer.

I övrigt har du inte mycket att oroa dig för när du skisserar dina akvarellverk. Få din kreativitet att flöda och ha kul!

Att kombinera bläckkonturer med akvarellmålning är naturligtvis en avsiktlig och vacker kreativ stil. Som sagt, det är också utmärkt för att täcka upp starka pennlinjer som du aldrig tänkt ha. Även när du använder rätt typ av penna för akvarellmålning händer misstag.

Använd bläckkonturer för att täcka pennmärken i dina akvarellmålningar.

Om du har blyertsmärken som sticker ut på dina akvarellmålningar, lägg till en vacker bläckkontur för att täcka dem. Detta kan vara ett bra sätt att förvandla ett ”misstag” till en lycklig olycka.

Jag sätter ”misstag” inom citattecken eftersom det finns inga misstag i konsten, eller hur? Som sagt, oavsiktliga blyertslinjer som sticker ut i en akvarellmålning kan vara irriterande. Det är därför det kan vara en knepig affär att skissera en akvarellmålning i blyerts utan att lämna märken.

Så, min lösning är att täcka över blyertsmärkena med något avsiktligt och vackert. Ta tag i dessa arkivpennor och skapa en bläckkontur som gör ditt konstverk ännu mer imponerande och intressant.

Att skissera en akvarellmålning med bläck är ett utmärkt tillfälle att göra din konst mer dynamisk, kreativ och full av liv.

Ha kul med att blanda dina bläck- och akvarellmedier tillsammans och se vilka typer av vacker konst du kan skapa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg